Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužbe za Klasnića

Slučaj Klasnić: Nije bilo jamčevine, pušten je na riječ!

Klasnić (1)
PIXSELL
29.10.2010.
u 22:45

Ako nam policija i proslijedi slučaj, to ne znači da će biti pokrenut sudski proces, kaže glasnogovornik tužiteljstva David Leighton

Priča o navodnom silovanju u koju je upleten Ivan Klasnić na sve je klimavijim nogama, a očito ni britanska policija nije baš pretjerano uvjerena u nju jer je hrvatskog nogometaša pustila na slobodu do saslušanja – vjerujući mu na riječ! Iako su mediji diljem svijeta javljali da je hrvatski nogometaš platio jamčevinu kako saslušanje zakazano za ponedjeljak ne bi čekao u zatvoru, jedino što je Klasnić trebao učiniti bilo je obećati policiji da će se u zakazano vrijeme pojaviti u policijskoj postaji.

Odluka u ponedjeljak

– Još uvijek ne znamo detalje o onome što se doista dogodilo, no jedno je sigurno. Ivan Klasnić nije morao plaćati za svoju slobodu, već je pušten kući nakon što je potvrdio da će se u ponedjeljak javiti policiji. Postoji mogućnost da je uvjet za puštanje bio da ne stupa u kontakt s određenim osobama ili da ne odlazi na neka mjesta, ali zasigurno nije morao položiti jamčevinu – kaže za Večernji list David Leighton, glasnogovornik Glavnoga kraljevskog tužitelja za šire područje Manchestera. Prema njegovim tvrdnjama, tužiteljev ured još nije od policije dobio nikakve podatke o ovom slučaju, istraga još traje, a više će biti poznato u ponedjeljak 1. studenoga. Tada će policija odlučiti hoće li predati slučaj državnom tužitelju kako bi pokrenuo postupak pred sudom ili će sami odbaciti optužbe protiv hrvatskog nogometaša.

Priča sve klimavija

– Ako policija procijeni da ima dovoljno elemenata za pokretanje postupka, proslijedit će našem uredu cijeli slučaj, ali to još uvijek ne znači da će biti pokrenut i sudski proces. To ovisi o procjeni glavnog tužitelja – kaže Leighton napominjući da suđenja u slučajevima silovanja traju od nekoliko dana do nekoliko mjeseci, što ovisi o jačini prikupljenih dokaza.

Optužba zasad još uvijek nepoznate sedamnaestogodišnjakinje da ju je Klasnić silovao u stanu u središtu Manchestera sve je neuvjerljivija jer su se u cijelu priču uplela i dvojica zasad neidentificiranih Klasnićevih prijatelja iz Njemačke. Kako doznaju britanski mediji, Klasnić je spornu večer proveo s njima, a potom im je posudio svoj stan te otišao spavati u obližnji hotel.

– Podaci cure na kapaljku, ali izgleda da policija ima spoznaja da Klasnić te večeri nije bio sam u društvu te da uopće nije bio u svom stanu. Još uvijek ne možemo identificirati tu dvojicu Klasnićevih prijatelja, no oni će se iz Njemačke vratiti u Manchester kako bi potvrdili nogometaševu priču – kaže za Večernji list novinar Daily Mirrora Paul Byrne.

Inače, dobri Klasnićevi prijatelji smatraju da je hrvatski igrač lakovjeran pa je često okružen prijateljima i “prijateljima”. Neki čak i nedavnu provalu u Klasnićevu obiteljsku kuću u Hamburgu vezuju uz Klasnićeve poznanike koje je Ivan tamo pozivao na kućne zabave ili druženja.

Klasnić je u četvrtak i petak normalno trenirao, a u klubu kažu da je u kadru (među 20 igrača) za utakmicu s Liverpoolom u nedjelju.

Oglasio se i hrvatski izbornik Slaven Bilić.


– Nisam se još čuo s Ivanom, nisam ga želio zvati u četvrtak kada je priča iznesena u javnost jer je sigurno bio u posebnom stanju. U petak sam ga zvao ujutro, no nije se javio, valjda je bio na treningu. Čuo sam se s prijateljima u Engleskoj koji su mi dali neke informacije. To mi se nikako ne uklapa u priču o Klasniću, on je pravi muž, otac, čovjek koji je uvijek davao primjer kako se ponašati i izvan terena – kaže Bilić.

Ključne riječi

Komentara 21

JI
jimbeam
00:28 30.10.2010.

Ma jebite se i vi i klasnić,koga boli hurac za to,država nam propada ,a vi se hebete sa klasnićem i sponzorušama...............

OB
-obrisani-
23:03 29.10.2010.

nameštaljka . Nije prvi kome se želi izmami lova za navodno silovanje maloletnice. Šta maloletnica radi u u sitne sate . Zar ne treba da spava da bi pre podne išla u školu

OB
-obrisani-
01:11 30.10.2010.

Pa sad, ako nije bilo jemčevine moguće je da nije bilo ni jebačine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije