Naslovnica Vijesti Svijet

Slovenski predsjednik Türk predložio Pahora za mandatara nove vlade

03. studenoga 2008. u 13:01 1 prikaza

Slovenski predsjednik Danilo Türk predložio je u ponedjeljak za mandatara nove slovenske vlade predsjednika Socijalnih demokrata Boruta Pahora i taj prijedlog uputio parlamentu.

Potvrdio je to u ponedjeljak tijekom jutra predsjednik parlamenta Pavel Gantar na sjednici kolegija na kojemu se dogovara dnevni red parlamentarne sjednice za petak, kada će se glasovati o mandataru.

Pahorovi Socijalni demokrati na parlamentarnim izborima 21. rujna osvojili su 29 posto glasova i dobili reklativnu većinu sa svojih 29 mandata u parlamentu.

Pahor ovih dana završava dogovor o ministrima u svojoj vladi s tri ostale stranke koje će se naći u njegovoj koaliciji, strankom Zares, Gregora Golobiča, Liberalnim demokratima, Katarine Kresal i Demokratskom strankom umirovljenika (DESUS), Karla Erjavca.

Očekuje se da će Pahor kao mandatar biti potvrđen u parlamentu jer, prema procjenama, može računati na oko 55 glasova. Prema predviđenom kalendaru, nova vlada mogla bi biti formirana najkasnije početkom idućeg mjeseca.

(Hina)

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu