Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNO OSUĐEN

Slišku za tučnjavu ispred Esplanade dosuđena uvjetna kazna, Petraču slomio potkoljenicu

Zagreb: Na Općinskom sudu počelo suđenje Vjeki Slišku za napad na Hrvoja Petrača
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
20.12.2021.
u 14:26

Sutkinja je ukinula i mjere opreza Slišku koji se nije smio približavati ni kontaktirati Petrača jer je utvrđeno da se tih mjera ranije pridržavao

Vjeki Slišku nepravomoćno je dosuđena kazna zatvora od šest mjeseci s rokom kušnje od dvije godine zbog premlaćivanja Hrvoja Petrača ispred hotela Esplanade, doznaju 24 sata

Iskaz Petrača te nalaz i mišljenje vještaka o prijelomu potkoljenice bili su ključni u presudi sutkinje Općinskog kaznenog suda u Zagrebu Jasne Rađenović. 

– Sliško je bio svjestan da iz nehaja može ozlijediti Petrača, no smatrao je lakomisleno da se to neće dogoditi – rekla je sutkinja dodavši kako je vještak utvrdio da je Petraču zadao najmanje pet udaraca.

Ako osuđeni Sliško u tom vremenu počini novo kazneno djelo, uvjetna kazna će mu se opozvati, no u moguću zatvorsku kaznu uračunat će mu se mjesec dana, koliko je proveo u istražnom zatvoru. 

Sutkinja je ukinula i mjere opreza Slišku koji se nije smio približavati ni kontaktirati Petrača jer je utvrđeno da se tih mjera ranije pridržavao. 

Podsjetimo, Vjeko Sliško potukao se s Hrvojem Petračem (66) ispred hotela Esplanade 12. listopada 2019. godine, zbog čega je protiv njega bila podignuta optužnica. Osim toga, optužen je i za prijetnju, što je povučeno nakon svjedočenja Petrača na prošlom ročištu jer je povukao prijedlog za progon. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije