Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kazna od 8666 kuna

Slavica Šota nepravomoćno osuđena zbog uvreda i kleveta Slavka Linića

Slavica Šota
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/4
20.07.2016.
u 11:40

Sutkinja Čargonja je u obrazloženju presude navela da Šota tijekom rasprave nije pružila niti jedan dokaz za te svoje tvrdnje, a protiv Linića ne postoji optužnica niti se vodi sudski postupak

Riječka poduzetnica i aktivistica riječke skupine građana Pokreta otpora Slavica Šota nepravomoćno je na Općinskom sudu u Rijeci osuđena na novčanu kaznu od 8666 kuna zbog kleveta i uvreda političara Slavka Linića.

Sutkinja Općinskog suda Tatjana Čargonja proglasila je Šotu krivom za dva slučaja klevete i jedan uvrede. Za klevete je osuđena na novčanu kaznu od 40 dnevnih dohodaka a za uvredu 30, što zajedno iznosi 100 dnevnih dohodaka, odnosno 8366 kuna. Time je okončana glavna rasprava u slučaju u kojem je Slavko Linić tužio Šotu zbog javnih izjava i iskaza u drugim sudskim postupcima pri čemu ga je proglašavala "vođom korupcije" i "vrhom kriminalne organizacije".

Sutkinja Čargonja je u obrazloženju presude navela da Šota tijekom rasprave nije pružila niti jedan dokaz za te svoje tvrdnje, a protiv Linića ne postoji optužnica niti se vodi sudski postupak koji bi ukazivao na to da se on bavi kriminalnom aktivnošću. Sutkinja je, objavljujući presudu jučer kasno poslijepodne, ocijenila nedvojbenim da je Šota svojim izjavama omalovažavala Linića i štetila njegovu ugledu i časti. Ocijenila je da sloboda govora i izražavanja mišljenja ne mogu biti neograničene.  

Slavica Šota je najavila podnošenje žalbe na ovu presudu.

>> Riječki pokret otpora - Slavica Šota o kriminalu u Rijeci

Komentara 13

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
13:30 20.07.2016.

nismo bez veze čitali romane Mirko i Slavko... Slavka znamo ali tko je Mirko ?

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
14:35 20.07.2016.

u nekoj bi normalnoj zemlji Slavica Šota ( koja je razotkrila niz malverzacija Slavkeca ) bila nominira za najprestižnije nagrade jer velika je zvjerka taj fini Slavkec ...

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
14:37 20.07.2016.

inače su Čargonje ( sutkinja Čargonja ) sa Grobnika jednako kao i Slavko Linić ( Mikeji -Grad Grobnik ) čista slučajnost da je baš nju zapala ta čast suditi Slavkecu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije