Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najzagađeniji grad na svijetu

Škole u New Delhiju zatvorene na tri dana zbog zagađenja zraka

Škole u New Delhiju zatvorene na tri dana zbog zagađenja zraka
Foto: Reuters
1/13
06.11.2016.
u 13:00

Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je indijski glavni grad najzagađenijim na svijetu 2014., djelomice zbog gotovo 10 milijuna vozila koja njime cirkuliraju

Škole u indijskom glavnom gradu bit će zatvorene tri dana zbog jedne od najgorih epizoda zagađenja zadnjih godina, objavila je u nedjelju vlada New Delhija. "Hitne mjere nužne su za rješavanje ovog problema", kazao je čelnik izvršnog tijela New Delhija Arving Kejriwal.

"Svi radovi na izgradnji ili rušenju biti će na pet dana zabranjeni, a sve će škole ostati zatvorene sljedeća tri dana".

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

Foto: Reuters

Gusti oblak zagađenja prekriva već nekoliko dana glavni indijski grad. Ova najnovija epizoda zagađenja počela je s proslavom velikog hinduističkog praznika Diwali prošlog tjedna. Kejriwal je zatražio od stanovnika glavnog grada da ostanu u domovima i rade od kuće kad je to moguće.

Vlada je odlučila i zatvoriti elektranu, dok će ceste biti polijevane vodom kako bi se spriječilo dizanje prašine. Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je indijski glavni grad najzagađenijim na svijetu 2014., djelomice zbog gotovo 10 milijuna vozila koja njime cirkuliraju.

Nagla degradacija kvalitete zraka u New Delhiju posljedica je i brze urbanizacije.

>> Indijci uz mnogo pirotehnike proslavili Diwali, hinduistički festival svjetla koji simbolizira pobjedu dobra nad zlom

Komentara 1

GI
Gips
11:44 07.11.2016.

Pa šta ta njihova djeca rade u školama da toliko zagade zrak pa ih moraju zatvorit? Jadni ljudi u automobilima i kamionima nemogu na miru ići na posao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije