Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Škare-Ožbolt: Mesić je znao za Inu i mogao je reagirati prije dvije godine

Vesna Škare Ožbolt u Zadru
Andrina Luić/VLM
11.12.2009.
u 13:33

Upadanje u stanove i kuće generala je cirkus i predstava za svijet kako bi se vidjelo da Hrvatska traga za dnevnicima kao i kad se tragalo za siluetama Ante Gotovine, rekla je Vesna Škare-Ožbolt danas u Zadru na susretu s novinarima u sklopu dvodnevnog posjeta Zadarskoj županiji.

ZADAR - Još dok sam bila prvi svjedok obrane generala Ante Gotovine u Haagu, shvatila sam da tužiteljstvo nema pravih, ozbiljnih i kvalitetnih dokaza. Ovo što se danas događa s topničkim dnevnicima samo je još jedan dokaz za to, a način na koji se traže dnevnici je sramotan. Upadanje u stanove i kuće generala je cirkus i predstava za svijet kako bi se vidjelo da Hrvatska traga za dnevnicima kao i kad se tragalo za siluetama Ante Gotovine, rekla je Vesna Škare-Ožbolt danas u Zadru na susretu s novinarima u sklopu dvodnevnog posjeta Zadarskoj županiji.

Govoreći o dosadašnjem tijeku kampanje, Škare-Ožbolt dotakla se sučeljavanja predsjedničkih kandidata i odnosa pojedinih medija, koji su kandidate podijelili u dvije skupine i prema tim kriterijima pozivaju ih na sučeljavanja.

- Mediji favoriziraju skupinu predsjedničkih kandidata koji ulažu golem novac u kampanju i od kojih ti isti mediji imaju veliku korist. Ja nisam pisala subpoenu protiv Hrvatske, ne podupire me tvornica čokolade niti imam enormno bogatstvo, no sva sreća je da u Hrvatskoj mediji i ankete nisu birali predsjednika države, pa tako neće biti ni ovaj put - dodala je Vesna Škare-Ožbolt.

Na novinarsko pitanje je li mislila na Ivu Josipovića kad je spomenula subpoenu protiv Hrvatske, Vesna Škare-Ožbolt odgovorila je da će se taj kandidat sam prepoznati.

Prema riječima Škare-Ožbolt, kampanja se uopće ne dotiče stvarnih problema, izlaska iz krize, gospodarstva i ekonomije, nego se svi kandidati međusobno prepucavaju niskim udarcima, misleći da će tako pridobiti glasove birača.

- Zagovornik sam zaokreta i promjena u politici i, budem li predsjednica, neće mi se dogoditi zakašnjele reakcije na potpisivanje sumnjivih i štetnih ugovora, kao što je predsjednik Mesić, mjesec dana prije odlaska, prozvao bivšega premijera Sanadera zbog prodaje dionica Ine mađarskom MOL-u. Ne branim Sanadera, ali Mesićev napad doista je smiješan nakon dvije godine. Znao je i imao je priliku reagirati mnogo prije. Sada bi svi pozivali USKOK, koji se kod nas doživljava kao Odred za čistoću kad je, nažalost, za sve već prekasno - rekla je Vesna Škare-Ožbolt.

Komentara 12

RA
radant
14:49 17.12.2009.

dobro glupača sere protiv sanadera, a do jučer je bila sluga pokoran u hdz-u i sada bi mi trebali njoj vjerovati , a pravilop je da svi prebjezi budu izolirani zbog svoje nevjerodostojnosti

ST
stipe11
17:33 11.12.2009.

Neka pobijedi predstavnik hrvatske ušutkane i marginalizirane većine, a nikako favorizirani od medija! Ivan Miklenić - Glas koncila Da LIJEPA ostane NAŠA! MIROSLAV TUĐMAN HRVATSKI PREDSJEDNIK

IV
ivibu
09:47 13.12.2009.

Nemoj Vesna tako ,znao je Stipica za puno toga ali je bio prezauzet ozbiljnijim stvarima kao sto je cuvanje srpskih prozora od genocidnih Hrvata .Zastita Josipa Perkovica(udbasa)od izrucenja njemcima koji su ispisali interpolovu tijeralicuima nekih pet godina. Zatim osigurat prijevoz svih dokumenata i vojnih tajni kako je stvarana Hrvatska drzava u svrhu blacenja i zatiranja svih nas skupa. I naravno putovanja po bijelom svijetu gdje potpisuje razne ugovore zahvaljujuci kojima nase gospodarstvo raste iz godine u godinu.A ovi koji misle da on nista ne radi e sram vas bilo konji jedni!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije