Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTAJA POREZA

Sjednica optužnog vijeća odgođena zbog bolesti Stipančića

Sandro Stipančić
Slavko Midzor/PIXSELL
15.10.2018.
u 12:13

Svoj nedolazak je ispričao bolešću pa je sjednica optužnog vijeća odgođena

Sandro Stipančić, poduzetnik iz Istre, koji je sa Zdravkom Mamićem optužen za izvlačenje novca iz Dinama, nije se pojavio na zagrebačkom Županijskom sudu gdje mu se trebala održati sjednica optužnog vijeća zbog optužbi za utaju poreza. Svoj nedolazak je ispričao bolešću pa je sjednica optužnog vijeća odgođena.

Osim njega optuženo je još nekoliko osoba, a dio njegovih suoptuženika je priznao krivnju te se nagodio s tužiteljstvom. Tereti ih se da su preko Stipančićeve tvrtke iz drugih trgovačkih društava izvlačili novac i to tako da su isporučivali fiktivne račune za neobavljene usluge.

Prema optužnici pribavili su si korist od 3,9 milijuna kuna dok je proračun oštećen za 600.000 kuna.

Stipančić se prije dva tjedna našao i na meti slovenskih istražitelja zbog sumnje da je preko svoje tvrtke registrirane u Velikoj Britaniji iz slovenskog Telekoma izvukao oko milijun eura. Tada su mu na zahtjev slovenske policije pretraženi kuća i poslovni prostori u Hrvatskoj no nije uhićen. S njim su u toj priči u Sloveniji osumnjičene još četiri osobe.

Što se tiče izvlačenja novca iz Dinama gdje je suoptužen s Mamićem i ostalima, ta optužnica još nije pravomoćna.

Pogledajte video Zdravka Mamića:

Komentara 1

Avatar Največi hrvat u istoriji
Največi hrvat u istoriji
12:22 15.10.2018.

Svoj nedolazak je ispričao domoljubnom bolešću pa je sjednica optužnog vijeća uz Boga I domoljubje odgođena kao svoja na svome na račun raje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije