Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 199
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raskol u HDSSB-u

Šišljagić i isključeni članovi tvrde: Skupili smo potpise za Glavni odbor

HDSSB
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/8
07.11.2016.
u 13:00

- Članovi ove neformalne skupine okupljene oko Vladimira Šišljagića i Dinka Burića imali su priliku izraziti svoje stavove kroz službena tijela HDSSB-a, ali očito to nisu željeli te su se odlučili na stranački puč i razbijanje stranke što im nije uspjelo – kaže Vulin.

Isključeni ili suspendirani članovi HDSSB-a, na čelu s Vladimirom Šišljagićem, Dinko Burićem i Danijelom Lovoković, uspjeli su, kako tvrde, prikupiti dovoljno potpisa članova za sazivanje sjednice Glavnog odbora stranke.

- Sjednica Glavnog odbora je u četvrtak. Skupili smo ne samo trećinu potrebnih, nego i potpise više od polovice članova odbora. To nije nikakav puč, već želja da se HDSSB vrati na pravi put – poručili su. Očekuju kako će na toj sjednici "riješiti sve što ih tišti". Istupili su javno danas, inače, pod nazivom "Kooridnacija načelnika, gradonačelnika i župana HDSSB-a".

- Na sjednicu će biti pozvani svi, pa tako i članovi koji su suspendirani, a oni se ne smatraju takvima – pojasnila je D. Lovoković, koja je, do suspenzije, bila predsjednica GO-a.

Pravovaljano je suspendirano, po njima, samo 16 članova – Lovoković i Burić s njihove te 14 članova s druge strane, a na tom su popisu i Branimir Glavaš te predsjednik Dragan Vulin.

- Više je od stotinu ljudi isključeno samo zato što ima drukčije mišljenje, zar su to demokratizacija i mirenje? Želimo oporaviti HDSSB, želimo jaku regionalnu, pa i nacionalnu stranku koja će surađivati i raditi i s drugim političkim strankama kako bismo realizirali projekte, kako na razini države, tako i u Bruxsellesu. Hrabrosti ne nedostaje, bit ćemo odlučni, čvrsti – izjavio je Šišljagić.

Rekao je i kako "HDSSB karakterizira jednoumlje", te bez obzira što je Vulin predsjednik, "sve je poteze povlačio Glavaš".

- Članovi ove neformalne skupine okupljene oko Vladimira Šišljagića i Dinka Burića imali su priliku izraziti svoje stavove kroz službena tijela HDSSB-a, ali očito to nisu željeli te su se odlučili na stranački puč i razbijanje stranke što im nije uspjelo – odgovorio je, pak, D. Vulin, predsjednik HDSSB-a. Dodao je i kako "tzv. Koordinacija načelnika, gradonačelnika i župana HDSSB-a nije službeno tijelo HDSSB-a".

- Također, govornici na konferenciji, kao i većina prisutnih, prvostupanjskom odlukom Suda časti HDSSB-a isključeni su iz HDSSB-a ili im je izrečena mjera privremenog oduzimanja prava na obnašanje svih stranačkih dužnosti u vremenu od jedne godine, te nemaju pravo govoriti u ime HDSSB-a i koristiti službeni logo i grb HDSSB-a – ističe Vulin.

Komentara 2

SS
sokac sa drave
14:13 07.11.2016.

Glavas i njegovi su bili garant da u Slavoniji uvijek pobjedi njegov voljeni HDZ,da se Slavonski glasovi ne sjedin kao u Istri.Uvijek je bilo bitno da Slavonci daju glasove HDZ-u a da nikada ne traze protuuslugu u lovi u projektima.Stranku moraju voditi cisti sokci gloteni gaca.Nikako se nesmije dopustiti dotepencima da nam kolo vode ,to nas upozorava isustvo od dvadesetak godina.

BJ
Bjelovar112
15:06 07.11.2016.

sta imaju skupljati Iskljuceni su i nemaju nikakva prava niti mogu postavljati uvjete jer nisu clanovi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije