Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uskoro izborni Sabor

'Pokušaj puča u HDSSB-u nije uspio, preživjet ćemo. Pozivam isključene da se vrate'

vulin
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/5
04.11.2016.
u 12:35

Razmišljao sam itekako da se potpuno povučem iz politike i vratim se na Elektrotehnički fakultet raditi svoj posao. No, znajući da sam sve napravio korektno i iskreno, neću odustati. Da vratim vrijeme, ništa ne bih promijenio – kazao je D. Vulin, čelnik stranke

- Pokušaj puča u HDSSB-u nije uspio. Da nam je to trebalo nije, da ćemo preživjeti, hoćemo sigurno. Izvanredni izborni Sabor stranke bit će u roku od 90 dana, i to po najvišim demokratskim standardima, s tajnim glasovanjem i otvorenim listama, baš onako kako su to gospoda Šišljagić i ostali i zatražili na svojoj konferenciji za novinare – poručio je Dragan Vulin, čelnik HDSSB-a, i tako "završio s tim". Isključene i suspendirane članove pozvao je da se vrate u stranku.

- Postoji način da se vrate u stranku. Ja nisam, kao predsjednik, taj koji može perom poništiti neku odluku, ali apeliram na Sud časti da prihvati žalbe. Neke su već prihvaćene – rekao je on. Vratila se, naveo je, i Željka Begić Šimndić, članica Predsjedništva. Na tom popisu nema istaknutijih "pobunjenika", poput Dinka Burića, Vladimira Šišljagića, Danijele Lovoković... Nitko od njih nije bio ni na sastanku u Đakovu u četvrtak navečer, a kojega je, kao pokušaj da "pomiri dvije strane", sazvao Zoran Vinković.

- Bili smo na sastanku samo Vinković, ja kao predsjednik, dopredsjednik Karlo Šatvar i glavni tajnik Davor Boras. Svima je jasno da ne postoji volja za dijalogom. Meni je savjest čista – rekao je Vulin.

Čvrst je u stavu, dodao je, da će voditi stranku do izvanrednog Sabora, ali s mandatom na raspolaganju.

-A tko će voditi HDSSB nakon Sabora, odlučit će članovi stranke. Razmišljao sam itekako da se potpuno povučem iz politike i vratim se na Elektrotehnički fakultet raditi svoj posao. No, znajući da sam sve napravio korektno i iskreno, neću odustati. Da vratim vrijeme, ništa ne bih promijenio – kazao je. Iako se često spominje pomlađivanje stranke, poručio je kako se kandidirati na unutarstranačkim izborima mogu svi, bez obzira na dob.

Dragan Vulin je i osječko-baranjski dožupan, pa na dnevnoj bazi surađuje sa županom Šišljagićem. -Nisam čovjek koji izaziva sukobe, neću ugroziti funkcioniranje županije – zaključio je.

>> Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić isključen iz HDSSB-a

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije