Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Humanitarna operacija"

Sirija: Srušen ruski vojni helikopter s pet osoba

sirija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
01.08.2016.
u 14:30

Ruska vojska je u četvrtak priopćila da je povela "humanitarnu operaciju velikih razmjera" zajedno s vladinim snagama koje pod opsadom drže pobunjeničke četvrti u Alepu, na sjeveru Sirije, drugog po redu grada u zemlji i strateški važnog u ratu

Ruski vojni helikopter koji je sudjelovao u "humanitarnoj" operaciji što traje u sirijskom gradu Alepu, u kojemu je bilo pet osoba, srušen je u ponedjeljak na sjeverozapadu Sirije, priopćilo je rusko ministarstvo obrane.

"1. kolovoza u pokrajini Idlebu u pucnjavi sa zemlje srušen je vojni transportni helikopter Mi-8 dok se vraćao u zračnu bazu Hmeimim nakon dopreme humanitarne pomoći Alepu", navodi se u priopćenju ministarstva, a prenose ruske agencije.

"U helikopteru su bila tri člana posade i dvojica časnika iz Ruskog centra za pomirbu zaraćenih strana u Siriji", dodao je, rekavši da se "koriste svim raspoloživim sredstvima" ne bi li otkrili njihovu sudbinu.

Ruska vojska je u četvrtak priopćila da je povela "humanitarnu operaciju velikih razmjera" zajedno s vladinim snagama koje pod opsadom drže pobunjeničke četvrti u Alepu, na sjeveru Sirije, drugog po redu grada u zemlji i strateški važnog u ratu.

U Siriji je poginulo 13 ruskih vojnika otkako je Rusija krajem rujna 2015. ondje počela vojnu intervenciju za pomoć savezniku, sirijskom predsjedniku Bašaru al Asadu.

U subotu je organizacija Islamska država (IS) u devetominutnoj videosnimci objavljenoj na YouTubeu pozvala svoje članove da povedu džihad ili sveti rat u Rusiji, javila je agencija Reuters.

>> Pogledajte razrušene ulice opkoljenog grada: Obitelji humanitarnim koridorom bježe od rata

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar Sputnik.news
Sputnik.news
14:44 01.08.2016.

Sacuvaj me boze srpske pravde i ruske humanosti...

Avatar Sputnik.news
Sputnik.news
15:20 01.08.2016.

Humanitarna akcija... 😃onaj top na helikopteru se zove konzervomat...

Avatar mason
mason
18:49 01.08.2016.

Kakvi su ti hilikopteri kad ih tako lako skidaju .Mozda bi Rusi trebali kupiti od Amera onakve kakve su poklonili Hrvstskoj. Oni se ne mogu srusiti kalasnjikovom kao te ruske kante.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije