Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPOVIJEST Majka ubojice iz Nazorove Milka Sić otkriva što je Tomislav zadnje poručio:

Sin mi je rekao da će se pomiriti s Jelenom

Majka Tomislava Jakopovića za prošlotjednu tragediju ispred Dječjeg doma u Nazorovoj doznala je na televiziji
import
23.06.2006.
u 18:55

– “Stara, budem se pomiril s Jelenom”, nazvao me sin u srijedu. Pomislila sam: hvala ti, Bože, nek se već jednom srede. Dva dana poslije, u petak, gledala sam televiziju i doznala za crno zlo koje se dogodilo: moj Tomislav je ubio Jelenu pa sebe – priča, brišući suze što joj se slijevaju niz upale obraze, 48-godišnja Milka Sić.

Oproštajno pismo
Ona je majka Tomislava Jakopovića koji je prošli tjedan na dječjem igralištu doma u Nazorovoj ubio suprugu od koje se razvodio, a zatim si presudio. Kaže da je nakon televizijske vijesti završila na Hitnoj. Kad se vratila kući, u Sobočane kraj Kloštar Ivanića, došla joj je i policija reći što se dogodilo: – Znam da se u novinama spominje njegovo oproštajno pismo, ali ja ga nisam dobila – jecajući nastavlja dok njezina majka Milja Bugeza zabrinuto vrti glavom.

– Jeste li možda bili u domu i vidjeli mog unuka? – odjednom nas priupita Milka Sić. Ona će, kaže, k njemu ići “kad se sve ovo malo smiri”.

– I prije sam trebala s Tomislavom na sud da dobijem dozvolu za posjet. Ovako mogu doći samo do vrata. Razmišljala sam o tome da ga, možda, posvojim, ali bolesna sam. Imala sam već četiri operacije: bruh, slijepo crijevo, dva tumora. Bolujem i na živce, a nemam nikakvih primanja – objašnjava.

Dječaka, kaže, ne može posvojiti nitko iz njezine obitelji jer svi žive u Bosni i Hercegovini, u okolici Mrkonjić Grada, odakle je i ona došla prije dvadesetak godina. O sinu Tomislavu i snahi Jeleni ne želi previše govoriti. Kaže tek da su se još kao mali zajedno igrali, da je njih dvoje i Jelenina brata čuvala i hranila dok je Jelenina majka, s kojom je bila dobra prijateljica, radila. Kad su se Jelena i Tomislav vjenčali, posjećivali su je, a ona je odlazila k njima i u Zagreb i u Kloštar, gdje su bili podstanari.

“Kvrcanje” u braku
Pitamo je kakvi su bili roditelji: – Preda mnom oboje korektni. Dobro, nekad bi se znali “pokvrcati”, ali to se događa u svakom braku. Tomislav mi je malo pričao o tome – reče i opet zajeca. A je li joj sin pričao zbog čega je s ocem Milovanom u prosincu prošle godine oteo Jelenu i prijetio joj ubojstvom, pokušavamo doznati: – Unuk je ostao kod mene dva dana, dok ga nisu odveli u dom. Kad su ga sin i snaha dovezli, vidjela sam da se nešto događa.

Ali, Jelena je rekla da joj je zlo i Tomislav ju je odvezao na Hitnu. Nemojte me o tome ništa pitati, molim vas. Ne mogu. Trebao je moj najstariji sin mene spremiti na vječni počinak, a na kraju sam ja spremila njega. Samo ja znam kako mi je sada.


Tomislav je najavio da će ubiti i dvogodišnjeg sina

Kod Tomislava Jakopovića pronađeno je oproštajno pismo, potvrđeno nam je u PU zagrebačkoj. U njemu je najavio što će učiniti, a objasnio je i razloge, koje nam nisu mogli otkriti. Navodno je naveo da će ubiti i svoga dvogodišnjeg sina. Nakon intervencije ivanićgradske policije, kad je Tomislav s ocem oteo Jelenu, policija je poslala izvješće Centru za socijalnu skrb Ivanić Grad. Zaključivši kako su u obitelji Jakopović obiteljski odnosi teško narušeni, zatražili su pismeni izvještaj od Centra kako bi mogli utvrditi eventualnu kaznenu odgovornost roditelja. Ali, kažu da ga nikad nisu dobili.


180.000 kuna na računu sina

– Jedan Tomislavov prijatelj iz Osijeka rekao mi je da je moj sin uplatio na knjižicu svoga djeteta oko 180.000 kuna. Ne znam odakle mu novac, ali ako je to istina, barem će moj unuk biti osiguran za školovanje. Doznala sam i to da su Tomislav i Jelena prije desetak dana bili zajedno u nekom hotelu. Prijatelj kojem se povjerio kaže i da su maloga u domu zajedno posjećivali – tvrdi Milka Sić. Legavši na nepomično tijelo mrtve supruge Jelene Sabine, Tomislav Jakopović pucao je u sebe. Zaključeno je to prema položaju tijela mrtvih supruga.


Ne razgovara s Milovanom

Tomislav Jakopović bio je najstariji Milkin sin. S njegovim ocem Milovanom, kaže, ne govori. Iz raznih brakova ima još troje djece. Među njima je i Matija Šafran, koji je za našeg boravka stajao prekriženih ruku iznad majčine glave, ne progovorivši ni riječ. S bakom Miljom i tetom Spasom Nišić upijao je svaku Milkinu riječ.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije