Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Šimonović: Preispitat ćemo odlazak zatvorenika na dopuste kao i načine odsluženja kazne u zatvorima

Ministar pravosuđa Ivan Šimonović
import
24.10.2008.
u 14:53

Prije sjednice Sabora u srijedu očekuje nas donošenje dva sudska poslovnika. Jedan će definirati pogodnosti boravka zatvorenika u otvorenom, poluotvorenom ili zatvorenom služenju zatvorske kazne, odnosno dopustima za vikende, najavio je Ivan Šimonović, ministar pravosuđa na današnjoj sjednici Vlade.

Tko će i kako od zatvorenika odlaziti na dopuste te u kakvim će uvjetima služiti kaznu, odlučivat će se na temelju sigurnosne procjene nadležnih organa, iznio je Šimonović. Kod drugog poslovnika koji će također u srijedu biti predstavljen, predviđa se pokretanje uskočkih sudova u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku, koji će se baviti organiziranim kriminalom, imati samo za to imenovane suce i administracijsko osoblje.

Izražavajući sućut obiteljima te prijateljima stradalih Ive Pukanića i Nike Franjića, kao i redakciji Nacionala, ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko iznio je kako MUP poduzima opsežne radnje koje će trajati do razrješenja slučaja ubojstva.
- Istraga ide široko, ali sam uvjeren da će biti rezultata i te da takva događanja neće utjecati na promjenu globalne slike sigurnosti u Zagrebu i Hrvatskoj - rekao je Karamarko.

Premijer Sanader u uvodnom dijelu otvorenog dijela sjednice Vlade ponovio je dogovoreno na jutrošnjoj sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost, napominjući još jednom kako će u borbi protiv mafije jedini pobjednik biti pravna država.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije