Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KULTURA Iz muzeja se nisu javili na vrijeme, tvrde u Ministarstvu kulture

Šibenski muzej zakasnio zatražiti 2 milijuna kuna!

01.05.2009.
u 17:27

Budući da je zakasnio predati zahtjev za financiranje nekih svojih projekata gotovo šest mjeseci, Muzej grada Šibenika će, prema svemu sudeći, propustiti dva milijuna kuna proračunskih sredstava, koliko bi mu bilo dodijelilo Ministarstvo kulture. Time će se plan o stalnome muzejskom postavu, projektu najavljivanom već godinama, a zbog toga se posljednjih pola godine muzej intenzivno preuređivao, biti stavljen u drugi plan.

– Javni poziv za predlaganje programa u kulturi za 2009. godinu bio je raspisan od 15. srpnja do 15. rujna 2008. U tom roku zaprimamo sve projekte kako bismo krajem godine već predodredili koje ćemo projekte financirati. Nažalost, zahtjev Muzeja grada Šibenika pristigao je na našu adresu tek 25. ožujka 2009., prekasno da bi se išta moglo učiniti jer su sva sredstva odavno bila podijeljena – kazala je glasnogovornica Ministarstva kulture Ivana Krušec.

Novac podijeljen
Na pitanje bi li se ikako naknadno muzeju ipak mogao osigurati određen novac, Ivana Krušec odgovara da to više nije moguće.

– Ponavljam, sav je novac odavno raspodijeljen. I za šibenski muzej nije ostalo ništa – naglašava glasnogovornica.

Ravnatelj Gradskog muzeja Gojko Lambaša uspješno je dva dana izbjegavao svaki imalo dulji razgovor pravdajući se konstantnim sastancima i zauzetošću.

– O toj temi rekao sam sve što sam mislio. Sve je poslano na vrijeme i u nama nije problem. Ne mogu sada s vama razgovarati jer kasnim na sastanak. Zovnite me sutra – kazao nam je Gojko Lambaša.

“Sve po Lambaši...”
Šibenska gradonačelnica Nedjeljka Klarić ističe kako problem nije u Lambaši te kako se sada sve svaljuje na njegova leđa. Ona ističe da je Muzej grada Šibenika 2007. godine poslao zahtjev za financiranje preuređenja zgrade i stalni postav u iznosu od tri milijuna kuna.

– S obzirom na to da smo 2008. dobili milijun, mislili smo da je taj projekt prepoznat te da će nam i ove godine izaći u susret bez ponovne nominacije projekta – kazala je gradonačelnica Klarić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije