Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNO

Seoski klub očekuje 400.000 kuna od transfera Pokrivača

Transfer
Foto: Marko Prpić/Pixsell
27.01.2014.
u 20:52

Predsjednik Bratstva iz međimurskog Jurovca Marijan Bogdan kaže da čekaju završetak žalbenog roka, pa da vide hoće li se Hrvatski nogometni savez žaliti na presudu

Na račun Bratstva iz Jurovca, nogometnog kluba koji se natječe u 2. međimurskoj ligi, mogao bi sjesti značajan iznos od transfera Nikole Pokrivača. Govori se o 400.000 kuna, što je za taj klub pravo bogatstvo. Kakve veze ima seoski klub, kojeg vode volonteri, sa svijetom milijunskih transfera?

Priča počinje 2008. godine, kad je Dinamo iz  Zagreba prodao Nikolu Pokrivača, koji je igrao u Bratstvu u općini Sveti Martin na Muri, u francuski Monaco. Navodno, za preko tri milijuna eura. Hrvatski nogometni savez trebao je trećinu od tri posto Pokrivačeva transfera isplatiti njegovu matičnom klubu, Bratstvu. Kako do isplate nije došlo, klub je podigao tužbu protiv HNS-a! Trgovački sud u Zagrebu prije nekoliko dana presudio je, nepravomoćno, u korist međimurskog drugoligaša. U klubu su se pozivali na članak 54. Pravilnika o registraciji klubova i igrača, koji im daje pravo na isplatu dijela novca u slučaju da igrač u matičnom klubu igra najmanje godinu dana.

- Nikola Pokrivač bio je registriran u Bratstvu od 14. travnja 1995. do 27. veljače 1997. Mjesec dana nakon predanog zahtjeva, HNS na redovnoj skupštini briše članak 54. i tu odluku primjenjuje retroaktivno s početkom sezone 2007./2008., čime su povrijeđena pravna i zakonska načela  - smatraju u Bratstvu. Klub je krajem 2008. podigao tužbu na Općinskom sudu u Zagrebu, koji je nakon dvije godine predmet prebacio na Trgovački sud, koji je također proglasio nenadležnim, pa se klub žalio Visokom trgovačkom sudu, koji je početkom 2013. uvažio žalbu i vratio predmet na početak. Nakon toga, sud daje u dva navrata mogućnost nagodbe HNS-u, ali bezuspješno. U prosincu sudac zatvara raspravu i donosi presudu u korist Bratstva.

- Vrlo smo zadovoljni odlukom suda i nadamo se pravomoćnoj presudi. Pošto su prekršena zakonska načela u našem predmetu, nisu isključene daljnje radnje u utvrđivanju odgovornosti za određene postupke nakon pravomoćne presude - napominju u Bratstvu. Predsjednik kluba Marijan Bogdan kaže da čekaju završetak žalbenog roka, pa da vide hoće li se HNS žaliti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije