Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUREA FEST U POŽEGi

Sedam dana festivala sa nizom novih sadržaja

Zlatne žice Slavonije
Dušan Mirković/PIXSELL/Ilustracija
26.06.2014.
u 21:27

Unutar priredbe su i dvije večeri novih skladbi uključujući i tamburaške na ''Zlatnim žicama Slavonije“ 6. rujna

Umjesto nekadašnjeg četverodnevnog festivala koji je ranije nosio ime ''Zlatne žice Slavonije“ i Glazbeni festival Slavonije Požega će od 1. do 7. rujna ove godine po prvi puta imati novu priredbu nazvanu festival festivala ''Aurea fest“. Utvrđen jer program cijele priredbe kojoj su pokrovitelji grad Požega i Turistička zajednica grad Požege.

Slogan priredbe je ''Idemo u Požegu“ pa organizatori najavljuju da će sadržaji sve one koji pohode Slavonsku Atenu tih dana ostaviti bez daha, a osjetila bez predaha u kaleidoskopu događaja i doživljaja, sraza suvremenosti i tradicije kroz sve vrste glazbe, modu, tradicijske običaje, pjesmu i ples, zaboravljena jela, kvalitetna vina, te ulične atrakcije i nezaboravno druženje s domaćinima.

- Priredba počinje Festivalom običaja, zatim Festivalom mode i nakita 2. rujna, nastavlja se Festivalom uličnih svirača i mađioničara 3. rujna, a središnji dio 4. rujna pripada Festivalu plesa, te Festivalu DJ i MC namijenjenom mladoj publici – kaže nam direktor ''Aurea festa“ Veljko Valentin Škorvaga dodajući da će tijekom svih ovih dana biti Festival vina i Festival gastronomije na kojima će se pod festivalskim šatorom predstavljati vinarije Slavonije, Baranje i Srijema, te stara jela kao što su vinogradarski ćevap, poderane gaće, samice od vinove loze, popara, masna tarana, trganci sa sirom i druga čime se želi kroz nezaboravne mirise i okuse ispričati priča o običajima i prošlosti ovog kraja.

Požega ne zaboravlja ni ljubitelje popularne i tamburaške glazbe tako da će 5. rujna nastupiti brojna imena pop i rock glazbe, a vrhunac će biti 6. rujna kada su ''Zlatne žice Slavonije“ sa 20 novih tamburaških pjesama uz nastup Štefa Jeršeka, Šime Jovanovca, Ćire Gašparca, Begina, Slavonskih lola, Slavonskih dukata i drugih estradnih imena. Organizatori najavljuju velike promjene na sceni koja će biti kao i obično na središnjem baroknom Trgu Sv. Trojstva tako da će biti pozornica koja se okreće sa niz video-zidova kako bi više tisuća posjetitelja mogli pratiti nastupe izvođača, a najavljen je i izravni prijenos HTV-a.

Zanimljiv je i način izbora pjesama za ove dvije večeri jer ih čelništvo ''Aurea festa“ po deset bira izravno dogovorom sa autorima i izvođačima, dok se ostalih deset izvođača bira glasovanjem slušatelja na radio-postajama i na internetu gdje se mogu poslušati. Na kraju ove velike priredbe bit će Festival koreografiranog folklora na kojemu će nastupiti desetak biranih folklornih društava iz cijele zemlje i to sa slavonskim koreografijama i izborom najgizdavije Šokice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije