Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povijesni referendum

SDP čestitao Irskoj na legalizaciji istospolnih brakova

SDP
Goran Stanzl/PIXSELL
24.05.2015.
u 15:35

- Socijaldemokratska partija Hrvatske čestita Irkinjama i Ircima na rezultatima povijesnog referenduma nakon čega je Irska postala prva zemlja na svijetu koja je na referendumu legalizirala istospolne brakove - poručili su iz SDP-a.

Nakon povijesnog referenduma kojim je Irska legalizirala istospolne brakove, čestitkama toj zemlji pridružio se i SDP. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

- Socijaldemokratska partija Hrvatske čestita Irkinjama i Ircima na rezultatima povijesnog referenduma nakon čega je Irska postala prva zemlja na svijetu koja je na referendumu legalizirala istospolne brakove.

Irska, koja ima imidž konzervativne zemlje, i u kojoj se čak 85 posto stanovnika izjašnjava katolicima, imala je visok ukupan odaziv građana Irske na referendum od 60,5 posto. Irska je time odigrala ključnu ulogu u razvijanju globalne svijesti o jednakosti među ljudima, a što je čini i simbolom ravnopravnosti i borbe za jednakost istospolnih zajednica.

SDP podsjeća da se i Hrvatska donošenjem Zakona o životnom partnerstvu osoba istog spola, koji je značajno popravio razinu prava LGBT osoba u Hrvatskoj, pozicionirala na visoko peto mjesto ljestvice od 49 europskih država, napravljene na temelju razine prava LGBTIQ zajednice. U borbi za pravo na različitost Hrvatska osigurava 71 posto njihovih prava. Na vrhu ljestvice, ispred Hrvatske, nalaze se Velika Britanija (86 posto), Belgija (83 posto), Malta (77 posto) i Švedska (72 posto) - poručuju iz SDP-a.

>>Irska prva zemlja koja će ozakoniti istospolni brak referendumom

>>Vatikan ne osuđuje rezultate referenduma o homoseksualnim brakovima

Komentara 74

PA
pacijent
16:38 24.05.2015.

sta drugo ocekivati od vake vlade i premijera bolesno

BA
bakulušić
16:37 24.05.2015.

Ovo je normalno kad se stranka, koja se deklarirala kao zaštitnica radničkih i siromaških interesa, pretvori u zaštitnicu homoseksualnih i neoliberalnih interesa. Sada ih više zanima što radi Elton John nego radnici koji rade u državnim poduzećima a plaću nisu primili pet-šest mjeseci.

NJ
njoj
15:40 24.05.2015.

A ja vama čestitam na nesposobnosti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije