Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Jedan zaposlenik HRT-a nije vratio sporni ugovor koji osigurava visoku plaću i otpremninu

Jozo Barišić zatražio je mandate svih dosadašnjih glavnih urednika programa HTV-a pa se idućih dana očekuju smjene preostalih
13. ožujka 2016. u 00:15 60 komentara 11937 prikaza
Goran Radman
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U nastavku smjena na HRT-u jučer je s mjesta glavnog urednika Prvog programa HTV-a smijenjen Igor Tomljanović, umjesto kojeg je novom šeficom HTV-a 1 imenovana Ružica Renić Andrijanić. A s čelne pozicije HRT-ova Informativno-medijskog servisa (IMS) istodobno je maknuta Lamija Alečković, umjesto koje je šefica postala Katarina Periša Čakarun.

Potvrdili su to i s Prisavlja, uz objašnjenje da je novu rukovoditeljicu IMS-a imenovao v. d. glavnoga ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić, koji je, u skladu s procedurom, na prijedlog v.d. ravnatelja programa HRT-a Joze Barišića imenovao i R. Renić Andrijanić šeficom HTV-a 1. Kako smo pak neslužbeno doznali, Barišić je prekjučer od svih glavnih urednika HTV-ovih programa zatražio da mu predaju svoje mandate na raspolaganje, što su oni jučer i učinili. Smjene ostalih očekuju se idućih dana. Tako se govori da bi umjesto Vesne Karuze novim glavnim urednikom HTV-a 2 trebao postati Bruno Kovačević. Treći program HTV-a od Deana Šoše kao nova glavna urednica preuzela bi Vlatka Kolarević, dok bi Sanju Gvozdanović na funkciji glavne urednice HTV-a 4 trebala zamijeniti Dijana Čović.

A što se tiče informacije koju smo neki dan objavili o tome da od 44 naknadno povučena ugovora (kojima se htjelo u zadnjim trenucima Radmanove vlasti na HRT-u visokorangiranim prisavskim zaposlenicima osigurati i dalje visoke plaće i unosne otpremnine u slučaju otkaza) samo jedan nije vraćen, pa se ne zna što taj netko tko ga nije vratio smjera jer su na ugovoru oba potpisa, i Radmanov i onog na koga se ugovor odnosi, doznali smo da sporni ugovor nije vratio šef HRT-ove brze multimedijske tehnike Goran Gvozden. Kad smo ga jučer nazvali i pitali je li točno da on nije vratio ugovor (iako se to od svih ostalih tražilo), zašto ugovor nije vratio, jesu li na tom ugovoru i Radmanov i njegov potpis te što kani s tim ugovorom, nije htio ništa reći.

– Ne mogu vam ništa reći, nisam ovlašten za davanje bilo kakvih informacija. Obratite se glasnogovorničkoj službi HRT-a – pravdao se Gvozden. Nije htio ni objasniti kako o njegovoj privatnoj odluci može govoriti glasnogovornik. Ipak, upit smo uputili i HRT-u s kojeg su odgovorili: “Ne možemo komentirati taj upit jer se radi o radnopravnim odnosima”.

>> Kovačić vraća HRT-ov logotip s crvenim kvadratićima umjesto nedavnog 'jednobojnog'

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
  • Klarahrv:

    Barišiću goni bandu van s Hrvatske televizije; Trbovićku, Severicu, Ugojenicu, Kmeta, Alfira, Mikleušević....

  • BANZO:

    Što je sa tzv.''grobljem slonova''???kad se ta ''radna mjesta'' misle skinuti sa naše pretplate??

  • BANZO:

    Što je sa smjenom vijeća za otkup dokumentarnih filmova vanjske produkcije???