Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
155.000 kuna

Država mora platiti odštetu obitelji 86-godišnje Ruže Sirotković

Božo Galić
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
25.01.2018.
u 15:22

Tajnik županijskog Stožera civilne zaštite Ivan Kubiček pročitao je Odluku koju je donio župan ističući da je on kao župan učinio sve što je mogao.

-Nisam bio stranka u postupku pa samim tim nisam niti mogao reći svoje mišljenje. Uz to Odluku o proglašenju katastrofe nisam donio ja nego Vlada RH i to sa zakašnjenjem. I najvažnije, Odluku o pripremi za eventualno zbrinjavanje i sklanjanje ugroženoga stanovništva donio sam prije probijanja nasipa, rekao je župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić komentirajući presudu suda u Županji prema kojoj je upravo on počinio grešku jer nije na vrijeme donio odluku o evakuaciji stanovništva radi čega su dvije osobe smrtno stradale.

 

Sud je odlučio kako država Hrvatska mora platiti odštetu obitelji 86-godišnje Ruže Sirotković koja je prva žrtva stradala u katastrofalnoj poplavi u županjskoj Posavini u svibnju 2017. godine. Petru Sirotkoviću, sinu stradale Ruže Sirotković, država će morati platiti 155.000 kuna odštete.

 

-Na ovaj način povrijeđena je moja osobnost te ću zatražiti ispravak tih navoda od strane tih istih medija, najavio je Galić. Tajnik županijskog Stožera civilne zaštite Ivan Kubiček pročitao je Odluku koju je donio župan ističući da je on kao župan učinio sve što je mogao. Kazao je i da je Odluka donesena u 12.48 sati 17. svibnja 2014. godine, a da je do pucanja nasipa kod Račinovaca i Rajevog Sela došlo par sati kasnije.

 

U toj odluci župan je zadužio gradonačelnika Županje kao i općinske načelnike u ugroženim općinama da utvrde broj stanovnika koji bi se trebali zbrinuti i skloniti. Kao prioritete naveo je trudnice, majke s djecom do 7 godina, djeca do navršenih 15 godina, bolesni, nemoćni i osobe s posebnim potrebama, žene preko 60 godina starosti i muškarci preko 65 godina starosti.

 

Komentara 1

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
16:41 25.01.2018.

da HDZ nema boljih kadrova za župane umjesto ovog lika i Tomaševića.... ne mogu vjerovati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije