Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovarsko-srijemska županija

Božo Galić: Država nam stopira kapitalne projekte

Božo Galić
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
07.11.2014.
u 11:34

Stopirano je niz projekata od višenamjenskog kanala Dunav-Sava, proširenja Luke Vukovar, izgradnje obilaznice oko Vinkovaca i Vukovara...

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić (na fotografiji) uoči Dana županije, požalio se kako je država stopirala nekoliko kapitalnih projekata za koje je županija procijenila da bi mogli donijeti prosperitet. Budući je riječ o izuzetno bitnim strateškim projektima za razvoj, trebali su biti uvršteni u partnerski sporazum s Europskom unijom, poput Pelješkog mosta ili željezničke pruge Rijeka-Zagreb.

Zbog nerazumijevanja hrvatske vlade, u najistočnijoj županiji su stopirani projekti višenamjenskog kanala Dunav-Sava, proširenja Luke Vukovar, izgradnje obilaznica oko Vinkovaca i Vukovara te spajanja Iloka s auto cestom, termoelektrane snage 400 mW u Vukovaru i Centra za gospodarenje otpadom gdje bi se deponirao i razvrstavao otpad iz cijele županije.

- Projekt Centra za gospodarenje otpadom razvijen je još prije dvije i pol godine do te mjere da se ove godine trebalo krenuti u izgradnju. Naime, Županija je još 2009. s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potpisala ugovor o zajedničkom ulaganju u istražne radove i izradu projektno-tehničke dokumentacije Županijskog centra za gospodarenje otpadom. Unatoč tome što je još 2011. županijska komunalna tvrtka EKO-sustav s Fodnom za zaštitu okoliša potpisala ugovor o izradi projektno -tehničke dokumentacije za izgradnju Centra, na preporuku bivše ministrice Mirele Holy, projekt je stavljen u mirovanje i do danas nemamo konkretnih informacija što je s tim.

Ako studije pokazuju da bi se u izgradnju Centra trebalo ići s Osječko-baranjskom županijom i da bi Centar za gospodarenje otpadom trebao biti u Osijeku, točnije Antunovcu, a da će naši Jankovci biti samo sabirni centar, pretovarna stanica, onda se još prije dvije godine trebala donijeti takva odluka pa da znamo u kojemu pravcu ići - kaže Galić dodajući kako već dvije i pol godine čekaju da se nešto pokrene - rekao je Galić. 

>> Leko: Sabor nije dobio poziv na komemoraciju pogibije generala Blage Zadre

>> Obilježena obljetnica smrti general bojnika Blage Zadre

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije