Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JUČERAŠNJI GOVOR

Milanović opet heroj ruskih medija: 'Slava Ukrajini usporedio je sa Sieg Heil'

Zagreb: Predsjednik Milanović dao je izjavu medijima
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/8
01.06.2023.
u 10:53

Lenta također navodi usporedbu ukrajinskog pozdrava s ustaškim pozdravom te pišu kako su neki čelnici sa Zapada prihvatili taj pozdrav zbog neznanja.

Nema razlike između 'za dom spremni' i 'slava Ukrajini', poručio je to hrvatski predsjednik Zoran Milanović jučer na svečanoj sjednici Gradske skupštine povodom obilježavanja Dana Grada Zagreba. Ovu su izjavu pozdravili ruski mediji.

- Milanović je ovaj slogan također usporedio s njemačkim Sieg Heil te je rekao kako ne želi to slušati na hrvatskom teritoriju - pišu RIA Novosti.

- Mučim se kao Isus da stavimo pokliče poput "za dom spremni" sa strane. Ako nisi shvatio, ne mogu te preodgajati. Međutim, između "za dom spremni" i "slava Ukrajini" nema razlike. To je poklič najradikalnijih šovinista zapadne Ukrajine koji su radili s nacistima i pobili stotine tisuća Poljaka, Židova. To ne želim slušati u hrvatskom prostoru – rekao je Milanović jučer nakon što je netko u prostoriji viknuo 'slava Ukrajini.

VIDEO Milanović: "Između ZDS i Slava Ukrajini nema razlike"

- Hrvatski predsjednik usporedio je ukrajinski nacionalni pozdrav s fašističkim - naslov je na portalu Izvestie.

Gazeta piše kako je Milanović slogan 'Slava Ukrajini' usporedio s ustaškim pozdravom. Navode kako je predsjednik rekao kako ga 'nije briga što su neki vođe ovisni o tom pozdrav'. Kazao je i kako od njih traži da smisle neki novi pozdrav.

Lenta također navodi usporedbu ukrajinskog pozdrava s ustaškim pozdravom te pišu kako su neki čelnici sa Zapada prihvatili taj pozdrav zbog neznanja.

VEZANI ČLANCI

Ključne riječi

Komentara 85

Avatar Komunikolog1
Komunikolog1
11:12 01.06.2023.

Za prodaju usisivača spreman!

Avatar Kajman
Kajman
11:13 01.06.2023.

Hajde se ti malo upri za to da se u Hrvatskoj ispoštuje Rezolucija EU parlamenta kojom se osuđuju i komunistički zločini i kojom se izražava zabrinutost između ostalog što “u javnim prostorima nekih država članica (parkovima, trgovima, ulicama itd.) i dalje postoje spomenici kojima se veličaju totalitarni režimi“. Tek kada osudiš onog zločinca JBT onda imaš pravo spominjati ostalo.

DU
Deleted user
11:11 01.06.2023.

Gdje je Hrvatska - inteligencija. HAZU

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije