Naslovnica Vijesti Svijet

Rusija raspoređuje opasno oružje: Njime može uništiti neprijateljske luke

Podvodni dronovi Posejdon mogu nositi nuklearne bojne glave od dva megatona.
16. siječnja 2019. u 11:00 12 komentara 4063 prikaza
Posejdon
Foto: YouTube screenshot

Ruska ratna mornarica sprema se rasporediti više od 30 podvodnih dronova, nazvanih Posejdon, koji mogu nositi nuklearne bojne glave od dva megatona, javlja državna tiskovna agencija Tass. Riječ je o oružju velike razorne moći, koje može, kako tvrde Rusi, uništiti neprijateljske vojne luke.

NEMA TE OBRANE Moćni 'Kalibr': Rusija razvija projektil s dometom od 4500 kilometara

Očekuje se da će dvije podmornice koje prevoze Posejdon postati biti dio Sjeverne flote, a ostale dvije pridružit će se Pacifičkoj floti. Svaka od podmornica nosit će najviše osam dronova, pa ukupan broj Posejdona na borbenim dužnostima može doseći 32 vozila.

 

Također, izvor u obrambenoj industriji otkrio je Tassu da će nuklearna podmornica za posebne namjene ''Khabarovsk'', koja se gradi u Severodvinsku na ruskom Bijelom moru, biti jedan od prijevoznika Posejdona.

Ruski predsjednik Vladimir Putin prvi je put u obraćanju pred ruskim parlamentom 1. ožujka prošle godine spomenuo napore zemlje da razvije nuklearno podvodno vozilo koje može nositi i konvencionalne i nuklearne bojeve glave i sposobno je uništiti infrastrukturne objekte neprijatelja, skupine nosača zrakoplova i druge ciljeve.

VIDEO Oružje koje je imalo ključnu ulogu u oslobađanju Hrvatske

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • weAreCro:

    Nek se brinu oni koji su neprijatelji rusima i koji se s njima mogu bosti, nece sigurno nase luke napadat nuklearnim oruzjem.

  • Arger:

    Al ti oruzja koje elektronsko ometanje sprijeci u putanji, a pogotovo u lansiranju.Price za laku noc.

  • cicibela:

    Što bi bilo da Rusija raspoređuje oružje u dvorištu SAD-a, kao što to NATO čini Rusiji?