Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera kamioni: Bivši ministar misli da je riječ o progonu

Rončević: Mesića nije zanimala istina i neću ga zvati za svjedoka

rončević
Marin Tironi/PIXSELL
12.01.2010.
u 12:13

USKOK nam još nije rekao da smo zlorabili položaj, a čuli smo i da smo uništavali dokumente, što je glupost jer su oni u MORH-u – kaže Rončević.

Ne osjećamo se krivima, a ja si nikada neću oprostiti što sam kao saborski zastupnik digao ruku za novi Zakon o kaznenom postupku prema kojem se vodila istraga u ovom postupku. Za takav je zakon u Hrvatskoj očito prerano, a iz svega do sada proizlazi da je USKOK svjesno zanemarivao činjenice koje ne idu njima u prilog. Ovo je politički progon koji nema veze s profesionalnošću – kazao je danas Berislav Rončević, bivši ministar obrane kojeg USKOK u “slučaju kamioni” tereti za zloporabu položaja i ovlasti “tešku” 10 milijuna kuna.

Predali svoje dokaze

Rončević i Ivo Bačić, koji je suuoptužen s bivšim ministrom, danas su se pojavili na zagrebačkome Županijskom sudu u pratnji svojih odvjetnika jer se održavalo pripremno ročište. Riječ je o novitetu koji je u sudsku praksu ušao s novim ZKP-om, a prema kojem obje strane u postupku sudskom vijeću prije početka suđenja predlažu dokaze.

 – Mi smo predočili materijalne dokaze o tehničkim karakteristikama mjerenja u kojima se govori da MAN Importer nije nudio vozila za ono za što se tražilo – kazao je Bačić.

 Sve godinama u MORH-u

Rončević je, pak, odgovarajući na novinarska pitanja rekao i kako za svjedoka neće zvati predsjednika Stjepana Mesića, bez obzira na to što je Mesić bio vrhovni zapovjednik te je sigurno ponešto znao o nabavi spornih kamiona, o čemu svjedoči i izvješće VSA-e iz siječnja 2005.

 – Nemam ga potrebe zvati, a zamjeram mu jer je povjerovao neprovjerenim informacijama. Nije ga zanimala istina, a komu je vjerovao morat ćete njega pitati – kazao je Rončević.

 Bivši ministar još je dodao kako Bačić i on do danas nisu doznali kako su zlorabili položaj, za što ih USKOK tereti.

 – No zato je tužiteljica kazala da smo htjeli uništavati dokumente, što je glupost jer svi ti dokazi već godinama stoje u MORH-u – kazao je Rončević.

 Što će od dokaza biti prihvaćeno, a što ne, odlučit će vijeće sutkinje Jasne Smiljanić. 

Ključne riječi

Komentara 88

NE
Netjak
15:08 12.01.2010.

Puno vas piše kako novine unaprijed osuđuju Rončevića. Kako treba čekati sudski pravorijek. Ti isti ne bi tako mislili da je Rončević upao u njihovu kuću i ukrao što može ponijeti. A stvar je prilično slična. Jedina obrana od zlouporabe položaja su jaki i uporni mediji. Neka pišu, neka navijaju. A vi umjesto napada na glasnika, radije razmislite o do sada poznatim činjenicama u ovom slučaju...

SA
sasoon
12:53 12.01.2010.

Da da, političari odmah viču \"To je politički proces protiv mene\". Ma zovite ga kako hoćete, samo nek se Remetinec počne puniti.

SL
Slavek
14:55 12.01.2010.

Interesantno je kako nitko i nikada nije kriv. Deset ( 10.000.000 ) milijuna kuna je nestalo, a kaže da nije kriv. Nije on kriv, nije Sanader, nije Mesić, a tko je onda ??? Pa naravno NAROD, jer je on taj koji plaća poreze od plaća, a većina ih ne dobije plaću po nekoliko mjeseci, ali to nije ni bitno jer je te iste na izborima izabrao taj isti NAROD. Ostaje nam samo NADA da će novi predsjednik Josipović nakon tolikih godina napokon sve to prorešetati i pozatvarati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije