Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIGERIJSKI TALIBANI

Rim i London posvađali se zbog neuspjele akcije spašavanja talaca

'This handout video grab released by the Nouakchott Information Agency (ANI) and obtained by AFP on December 6, 2011 reportedly shows a kidnapped British national Chris McManus surrounded by three all
'STR'
09.03.2012.
u 19:40

Akciju je kritizirao talijanski premijer Mario Monti jer kolege iz Londona nisu obavijestili Rim prije pokretanja akcije

Radikalni islamisti ubili su dva europska taoca u Nigeriji nakon što su ih pokušali osloboditi nigerijski vojnici zajedno s britanskim specijalcima. Žrtve su Britanac Christopher McManus i Talijan Franco Lamolinara, a ta neuspjela akcija razbjesnila je talijansku vladu.

Akciju je kritizirao talijanski premijer Mario Monti jer kolege iz Londona nisu obavijestili Rim prije pokretanja akcije. Iz Londona je u četvrtak samo stigla obavijest kako je operacija već u tijeku. Monti je zatražio objašnjenje za britansku samovolju.

– Potrebna su nam politička i diplomatska objašnjenja – kazao je Monti agenciji ANSA.

Dva su taoca oteli islamski talibani iz sekte Boko Haram, 12. svibnja 2011. Britanski premijer David Cameron kaže da je smatrao kako je došla prilika za spašavanje talaca. U napadima na crkve, policijske postaje i mjesta gdje se toči alkohol, Boko Haram posljednjih nekoliko mjeseci ubio je stotine ljudi.

Komentara 7

XA
xaron
20:31 09.03.2012.

Ja, James Bond ( broj 007 u MI6 ) je otišao u penziju, a ovi sa biroa za nezaposlene Koji su ga zamjenili, i nisu bas tako vješti.

K1
k1milica
20:46 09.03.2012.

pa normalno je slati naoruzane ljude u suverene zemlje .....da li definicija terorizma vrijedi i za njih.....

TE
TelAviv
20:27 09.03.2012.

. Monti je zatražio objašnjenje za britansku samovolju. Britanija misli kako je jos uvijek \" Velika \".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije