Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema dokaza

Renato Petrov oslobođen za Škabrnju, izlazi na slobodu

renato petrov (1)
Željko Mršić/PIXSELL
28.09.2012.
u 10:49

Petrova se teretilo da je 18. studenoga 1991., prvoga dana napada na Škabrnju, hicem u glavu ubio jednog starijeg mještanina. Oslobođen je svih optužbi zbog nedostatka dokaza

Renato Petrov nepravomoćno je oslobođen svih optužbi zbog nedostatka dokaza i odmah se pušta iz pritvora na slobodu. Oslobađa se i naknade svih sudskih troškova.

Petrova se teretilo da je 18. studenoga 1991., prvoga dana napada na Škabrnju, hicem u glavu ubio jednog starijeg mještanina.

Njegov odvjetnik po službenoj dužnosti Ante Krajin rekao je da ne želi komentirati ništa dok presuda ne bude pravomoćna.

Sud je ukinuo i prvu presudu kojom je Petrov u odsutnosti bio osuđen na 20 godina. 

– Nemam veze s kaznenim djelom koje mi se stavlja na teret, nisam bio pripadnik vojske SAO Krajine, od rujna 1991. do 5. kolovoza 1995. godine vojska nije sudjelovala u ratu nego je bila u tampon-zoni, a ja nikada nisam bio u Škabrnji – rekao je iznoseći svoju obranu na Županijskom sudu u Zadru 44-godišnji Renato Petrov, bivši milicajac SAO Krajine i jedini Hrvat koji je u odsutnosti osuđen na 20 godina zatvora zbog pokolja u Škabrnji.

>> Petrov o sudjelovanju u pokolju: Nikad nisam bio u Škabrnji

Komentara 14

Avatar MK
MK
11:04 28.09.2012.

...Zato jer je sud povjerovao njegovim lazima da je bio samo "tampon-zona"?! ...ako je JNA bila tampon zona - kojeg vraga smo imali onda UN-ovce?

MF
maca faca
11:09 28.09.2012.

fuj

OB
-obrisani-
10:58 28.09.2012.

Da je kojim slučajem bio Hrvatski vojnik , a ne vojnik takozvane sao vojske bio bi 100% osuđen ! Ti optuženi vojnici te takozvane vojske sao krajine ili pobjegnu nakon presude ili ih se oslobodi zbog nedostatka dokaza ! nedostatka dokaza !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije