Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Reagiranje Sanje Modrić, novinarke Novog lista na tekst Milana Ivkošića

'Iznio je niz uvredljivih kvalifikacija o mojem javnom djelovanju, pripadnosti i uvjerenjima, a uzeo si je za pravo čak i tumačiti moje osjećaje', stoji u zahtjevu za ispravak Sanje Modrić
23. prosinca 2016. u 10:00 7 komentara 992 prikaza
Dinko Cvitan
Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Sanja Modrić, novinarka Novog lista poslala je zahtjev za ispravak informacija koji se odnose na tekst Milana Ivkošića, objavljen 26.11.2016. na portalu www.vecernji.hr, koji prenosimo u cijelosti:

"Dana 26. studenog 2016. godine, na portalu www.vecernji.hr, objavljen je članak autora Milana Ivkošića, pod naslovom „Zašto državni odvjetnik Cvitan štiti lijeve kriminalce i srpske ratne zločince“, u kojem su iznesene netočne i zlonamjerne informacije koje se odnose na moj rad i javno djelovanje.

Ovim zahtjevom ostvarujem pravo na objavu ispravka informacije. Sukladno mjerodavnim zakonskim odredbama, predlažem da ispravak objavite bez promjena i dopuna, na istovrijedan način na koji su bile objavljene informacije na koje se ispravak odnosi te na istom mjestu programskog prostora, odnosno uz članak Milana Ivkošića, u prvom sljedećem izdanju.

Sukladno zakonskim ovlaštenjima, predlažem da objavite sljedeći tekst ispravka:

– U članku objavljenom na portalu www.vecernji.hr, 26. studenog 2016. godine, pod naslovom „Zašto državni odvjetnik Cvitan štiti lijeve kriminalce i srpske ratne zločince“, Milan Ivkošić iznio je niz uvredljivih kvalifikacija o mojem javnom djelovanju, pripadnosti i uvjerenjima, a uzeo si je za pravo čak i tumačiti moje osjećaje.

U svojem članku, g. Ivkošić me naziva obožavateljicom bivše države i Jugoslavenske narodne armije, mojom vojskom naziva vojsku koja je napala i razorila Vukovar i insinuira da sam slavila u vrijeme kada je JNA u Vukovaru počinila najstrašnije ratne zločine. Sve to Milan Ivkošić zaključio je na temelju mog teksta objavljenog u Novom listu, u kojem sam iznijela stav da se Vukovar, nakon dvadeset i pet godina, treba okrenuti budućnosti i optimizmu jer to zaslužuju njegovi građani.

Ni u mom tekstu, niti u bilo kojem dijelu moje biografije, ne postoji baš nikakva osnova za tvrdnje koje je iznio vaš novinar, a vaš me članak doveo u situaciju u kojoj hrvatsku javnost moram uvjeravati u potpuno notorne činjenice.

Nemam apsolutno ništa protiv toga da se Ivkošić, kao ni bilo tko drugi, ne slaže s mojim pisanjem ili određenim tezama koje iznosim u svojim tekstovima. Ali imam problem kad se – umjesto argumentima – barata diskvalifikacijama ad hominem, što je učinio vaš novinar. Inače me se ne tiče Ivkošićev stil, to je autonomna domena vaše kuće. Ali, naravno, kad se moje ime upotrijebi da bi se na nedopušten način prešle sve profesionalne granice, nema druge nego se zaštititi svim zakonskim sredstvima.

Hvala i srdačan vam pozdrav, Sanja Modrić, novinarka Novog lista“.

GER, 1.FBL, VFB Stuttgart vs SV Werder Bremen
VELIKI PREOKRET
Borni Sosi propali planovi! Definitivno neće igrati za Njemačku
Pevex
BICIKL U PROMETU
Infrastruktura i edukacija kao preduvjet za razvoj biciklističke kulture u Hrvatskoj
  • mobitel20:

    Po Modricki, Cvitanu i gomili drugih jugonacionalista, trebali bi se prestati prisjecati masakra koji su napravili velikosrbi (dok oni u Srbiji intezivno rade povijesnu inverziju i negiraju velikosrpsku agresiju) a sve to "zbog buducnosti", dok istodobno "trebamo intezivno slaviti tzv.ustanke ... prikaži još! po Srbu " i organizirati pamfletarske politikantske "komemoracije" u organizaciji Pupovca ,Pusica, Markovine...Eto, to je ta "dosljednost" podlih jugonacionalista iz svih njima voljenih "republika"!

  • mobitel20:

    Sanja Modric i ostali jugonacionalisti najvise mrze ljude koji su "progledali" i za razliku od nje i takvih, istinski prihvatili hrvatsku neovisnu drzavu. Hrvatska mora dejugoslavenizirati pristrano i selektivno tuziteljstvo koje je uz mnoge medije, "udarna pesnica" retrogradnih,petokolonaskih antihrvatskih snaga.

  • plavitin:

    Bas mi je drago kad se crveni "propnu" na zadnje noge