Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog ponosa

Ratni veteran odbio raditi u Srbiji pa “zaradio” otkaz

margetic
Željko Rukavina/Pixsell
03.05.2010.
u 20:40

Bio sam na bojišnici u Bastajskim Brđanima, gledao kako za domovinu ginu moji suborci. Sada bih, nakon svega, trebao ići raditi u Srbiju i to zajedno s ljudima protiv kojih sam se borio, kaže S. Margetić.

Kao što je Večernji već pisao, još jedan radnik iz bjelovarske tvrtke Iverica dobio je otkaz zbog odbijanja odlaska na rad u Srbiju, gdje se nalazi jedan od pogona konzorcija Kronospan. Kako se čulo na prošlotjednoj konferenciji za novinare u županijskom SSSH-a, nakon sindikalnog povjerenika Željka Hlupića, sada je to učinio i Stjepan Margetić iz Tomaša.

Odbio naredbu direktora
No njegovi razlozi otkazivanja poslušnosti direktoru Petru Niklu nisu oslonjeni samo na težinu odvajanja od obitelji, već i na životnu epizodu ratnog vetera na koju je iznimno ponosan.

 - Bio sam na bojišnici u Bastajskim Brđanima, gledao kako za domovinu ginu moji suborci. Sada bih, nakon svega, trebao ići raditi u Srbiju i to zajedno s ljudima protiv kojih sam se borio. Na ratište sam između ostaloga krenuo i da mogu slobodno raditi u svojoj Hrvatskoj, a ne u državi koja ju je kanila porobiti - pojašnjava Margetić razloge zbog kojih je bez razmišljanja odbio direktorovu naredbu, nakon čega je uslijedio izvanredni otkaz.

Baš kao i njegov prethodnik i kolega Željko Hlupić i Margetić je, kaže, preko pravne službe SSSH-a pravdu potražio pokrenuvši radni spor.

Pravdu traži na sudu
Uvjeren je kako će direktor Nikl izgubiti ovaj spor. Tomu u prilog ide i tumačenje sindikata, po kojemu radnik mora prihvatiti odlazak na rad u drugu zemlju samo ako mu to piše u ugovoru o radu, što kod Margetića nije slučaj. Stoga se odbijanjem odlaska na rad u Srbiji ničim nije ogriješio o zakonsku regulativu. U sindikatu, pak, čekaju očitovanje poslodavca o ovom slučaju.

Komentara 293

OV
over
11:26 04.05.2010.

tito.. potpuno si u pravu... losi smo konobari i imali bi sto nauciti i od albanaca i od srba i od turaka - sa turistickim resursima koje imamo nema zemlje koja bi ih losije koristila i manje kapitalizirala..

RA
rane312
13:09 04.05.2010.

davorike dajke,davorike dajke.... :))))))))))))) koji ste vi konji :P

AG
Agramer198
22:22 03.05.2010.

čovjek ziher ima \"lagane\" noćne more i PTSP od svih divnih iskustva koje su mu naši susjedi priuštili,a sada bi ga neki k njima poslali delat. Onak, NE!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije