Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT

Ranjen vlasnik Nove TV I. čaleta

17.12.2003.
u 00:00

Ivan Čaleta (48), vlasnik Nove TV, ranjen je u pucnjavi jučer u 21.48 sati, potvrđeno je sinoć u operativno-komunikacijskom centru PU zagrebačke. Policija sinoć još nije znala kako je ranjen ni točno mjesto na kojemu se to dogodilo. Sam Čaleta policiji je ispričao da je bio negdje na križanju Zvonimirove i Bauerove krećući se prema svom automobilu. U jednom trenutku osjetio je bol u nozi, a kad je pogledao nogu, vidio je da je krvava. Potom je sjeo u svoj "mercedes" i sam se odvezao u KB Dubravu. Liječnici su ustanovili da ima prostrjelnu ranu desne potkoljenice, te da mu je prostrijeljen mišić na desnoj nozi, a rana je velika 10 cm. Ta je rana ocijenjena kao lakša, te će Čaleta najvjerojatnije nakon pružene liječničke pomoći biti pušten na kućnu njegu. Motivi pucnjave i ranjavanja sinoć nisu bili poznati, a više informacija o događaju policija bi trebala reći danas na redovitoj konferenciji za novinare.

Kako smo doznali od liječnika, Čaleta je, hodajući prema svom automobilu, čuo pucanj i pomislio da je riječ o petardi. Dežurni kirurg obradio mu je ranu na nozi, a ozlijeđeno je meko tkivo, koža i mišići. No, kako doznajemo, metak nije pronađen.

Ivan Čaleta poznati je marketinški stručnjak u Zagrebu. Njegova agencija "Global komunikacije", a potom i niz popratnih agencija bili su pri samom vrhu u Hrvatskoj. Čaleta je radio za mnoge velike kompanije, poput Karlovačke pivovare, HT-a i ostalih. Od samog početka sudjeluje u osnivanju Nove TV, a s vremenom njegov se vlasnički udio povećava, pa danas otkupom dionica od drugih dioničara figurira kao većinski vlasnik te televizije. Trenutačno Čaleta pregovara o prodaji Nove TV s Rupertom Murdochom i kanadskom kompanijom CME.

No, njegova pozicija nije lagodna jer se na sudu spori s drugom dioničkom skupštinom zbog prevlasti nad Novom TV, a tu drugu stranu predstavljaju Miroslav Lilić, Vinko Grubišić i Tomislav Marčinko.

Čaleta slovi kao vrlo kreativan, što mu priznaju i suparnici, a on stoji i iza svih najnovijih uspješnica na Novoj TV. Nova TV danas će na posebnoj konferenciji za novinare iznijeti detalje vezane uz sinoćnji događaj. (I. Ja., D. G., S. Ml., R. L.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije