Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Sankt Peterburgu

Putin i Erdogan sastat će se u kolovozu, prvi put od pogoršanja odnosa

putin
Reuters/PIXSELL
26.07.2016.
u 17:25

Kremlj i turska vlada su potvrdili da će se Putin i Erdogan sastati 9. kolovoza u Sankt Peterburgu.

Ruski predsjednik Vladimir Putin sastat će se s turskim predsjednikom Tayyipom Erdoganom sljedeći mjesec, javlja u utorak Reuters i ističe da će to biti prvi njihov susret u skoro godinu dana koji najavljuje približavanje dviju strana nakon rušenja ruskog zrakoplova u turskom zračnom prostoru i potom ruskih trgovinskih sankcija Ankari.

Ruski ministar gospodarstva Aleksej Uljukajev je kazao u utorak da su sankcije i dalje na snazi te da nije vjerojatno da će se ukinuti prije susreta dvojice čelnika. Kremlj i turska vlada su potvrdili da će se Putin i Erdogan sastati 9. kolovoza u Sankt Peterburgu.

Imaju o čemu razgovarati

Tursko rušenje ruskog borbenog zrakoplova koji je sudjelovao u vojnoj kampanji potpore sirijskom predsjedniku Bašaru al-Asadu rezultiralo je uvođenjem ruskih sankcija Ankari koje su teško pogodile turski turizam i građevinski sektor. Uvedena je također zabrana uvoza turske hrane.

"O temama još nema dogovora... ali nedvojbeno ima puno toga o čemu se može razgovarati", kazao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov. To će biti prvi susret dvojice predsjednika od teškog pogoršanja odnosa, dodao je Peskov.

"Možemo reći da im neće nedostajati tema za razgovor", kazao je Peskov.

Turska je zahvalila Rusiji na čvrstoj potpori legitimnoj vladi tijekom pokušaja puča 15. srpnja.

Ključne riječi

Komentara 28

KO
korisniksb
20:37 26.07.2016.

Ta dvojica vole svoje zemlje za razliku od svakojakih hohstaplera koji se kunu na vjernost,a prodali bi vlastitu mamu.Ocito je zna se tko imao prste i tamo,ali eto sada naj...li neki krivi ljudi,a ovi se kao i obicno sada smiju i smisljaju spletkarije kako dalje rovariti.

DU
Deleted user
18:18 26.07.2016.

Što će na taj sastanak reći Amerikanci? Ako ništa drugo Rusija se mudro ponijela i nije ulazila u sukobe sa Turskom nego je mirno čekala svoj trenutak gdje će dominirati nad Turskom.

OK
okvarbudovič
17:09 27.07.2016.

putko trenutno vodi 15:0.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije