Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Put Josipa Šarića u Kijev se isplatio, za razliku od ljetovanja HTV-­ovaca u Sočiju

Za koga igra taj Janukovič, pitali bi sportski novinari HTV-­a, da su im iz Zagreba naručili priču o odlasku Ukrajinskih sportaša sa ZOI-­a, što oni nisu niti primijetili
21. veljače 2014. u 14:00 3 komentara 2719 prikaza
Josip Šarić, Ukrajina
Foto: Dnevnik HRT screenshot

U vrijeme kada su rijetki hrvatski mediji koji mogu financirati slanje novinarske ekipe dalje od Čičke poljane i Čučerja, HTV dominira. Iz Kijeva se javio Josip Šarić, u epicentru je rata. Čak su i urednici dnevnika skužili što imaju, a drugi nemaju, pa su pustili Šarića u dvominutnom javljanju, uz snimke koje su vjerno dočaravale kakav se pokolj tamo zbiva. Isplatila se svaka kuna investirana u Šarića, kojeg bi, po negdašnjim novinarskim uzusima, svrstali u grupu izvjestitelja zvanih "mozak s jajima", jer riječ je o ratnom izvjestitelju koji se usudi, a ima talent za ratnu priču.

Mogao bi mu parirati, da ga je Nova TV poslala, samo Andrija Jarak. No, HTV, koji je čudan i podijeljen poput Ukrajine, jako je slabo iskoristio poveću novinarsko­ snimateljsku ekipu koju je odaslao u ruski Soči. Dečki više, očito nemaju o čemu izvještavati, jer naših sportaša, kao jučer, u curlingu i nekom kvazi sportu, skijaškom krosu nemamo, pa se Viki Ivanović javlja s rive u Sočiju i objašnjava nam kako je tu toplo, te da kruzeri i jedrenjaci uplovljavaju, ali, istodobno i isplovljavaju.

Gospoda sportski novinari s HTV-­a, naime, ne vide ništa što nije čisti sport, pa nisu napravili jedinu pravu priču dana iz Sočija, onu o odlasku Ukrajinaca sa ZOI­-a. Ukrajinskim sportašima Rusi su zabranili isticanje crnog flora, pa ih se polovica, zbog žrtava i zbivanja u zemlji, prekidajući natjecanja, vratilo u domovinu. HTV-ovcima je to bilo komplicirano, a izgledno bi, da im je netko priču i naručio, pitali "za koga igra taj Janukovič?" Šariću nek plate svaku kunu, a ovi koji su u Sočiju nek vrate dnevnicu.

PLUS

RTL Danas, prilog o čovjeku koji u krevetu na riječkom KBC­u 10 dana čeka na operaciju žuči, jer se doktori drže smjenskog (ne)rada. I to mi plaćamo 25 mlrd. kuna?

MINUS

Nova TV, Dnevnik, pita urednica Vesna Pusić u Bruxellesu, kakva je bila hrvatska argumentacija u raspravi o Ukrajini. Pa, ista, jedinstvena, odgovara, a što će, Pusić.

zbog nacističkih konotacija
Nakon što ga je RTL izbacio iz emisije oglasio se utučeni Jurica: 'Imam vam potrebu sve objasniti'
G
PASTELNO PROLJEĆE
Guess nagradni natječaj - uslikaj svoju kombinaciju i osvoji nagrade!
 • ANM:

  Eeeeee ne smiju izvještavat iz Ukrajine! Kako raja nebi shvatila šta nas čeka sa ovom ekipom na vlasti!

 • Avatar žič
  žič:

  sad bu njega kulumnist Starčević oplel,ko za onu emisiju ruta66...

 • arjavas:

  Sve kaj je valjalo u sportskoj redakciji na HTV je otišlo sa HTV-a . ( Sušec , jedan i drugi , Balžičko , Vela , Ozmec , Lugonjić ) . Sječamo se kako je samo kvalitetno Vela izvještavao iz Madrida ... prikaži još!rida o terorističkom napadu , kad je ustvari bio tamo radi nogometne utakmice . Toliku ekipu su u Soči poslali samo radi izleta i dnevnica . Kaj su svi oni uopće tam delali ? Interes za zimsku olimpijadu je inače sada kod nas vrlo slab a , uglavnom je bilo malo direktnih prenosa nego većinom snimke , koje su se mogle komentirati i iz studija . Potrošena je ogromna lova da bi se reporteri tamo provađali . U svopćoj štednji u državi , trebalo bi smanjiti pretplatu na pola , pa nek se gospoda na HRTV restruktuiraju i uokvire u ono kaj im građani mogu platiti . Jučer slušamo da im je pored toga i država oprostila 400 milijuna kuna poreza . Dok se građanima ide u ovrhu ako ne plate parsto,kuna za porez na auto , njima se oprašata , a imaju najmanje tisuću zaposlenika koji rade po par sati mjesočno ili uopće ništa ne rade.