Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDIZBORNI SKUP

Pupovac: Europa može biti Evropa, SDSS će iznenaditi sa svojim rezultatima

SDSS-ov skup
Foto: Branimir Bradarić
1/3
23.05.2019.
u 22:35

Govoreći na skupu Pupovac je podsjetio da kada se događalo nasilje nad ćirilicom europska  komesarica za kulturu rekla je da to nije pitanje Europe.

SDSS-ova lista na izborima za Euro parlament bit će pozitivno iznenađenje izbora po ostvarenom broju glasova i ukupnom rezultatu. S optimizmom čekamo nedjelju i brojanje glasova i sigurni smo da će se potvrditi koliko je snažna podrška koju ima SDSS i koliko je ono što smo učinili u kampanji bilo blagotvorno za cijelo hrvatsko društvo i koliko je ona u jednom trenutku prestala biti kampanja i postala neka vrsta društvenog i političkog pokreta protiv netolerancije i mržnje, rekao je predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac na večerašnjem izbornom skupu koji je održan u Vukovaru.

Na skupu se moglo čuti i kako je 12 osoba s liste SDSS-a zapravo na neki način i „12 žigosanih“ koji se, kako je rečeno, svi odreda zalažu za Hrvatsku budućnosti, a ne Hrvatsku prošlosti.

Govoreći na skupu Pupovac je podsjetio da kada se događalo nasilje nad ćirilicom europska  komesarica za kulturu rekla je da to nije pitanje Europe.

-A što je drugo ako nije pitanje elementarne ravnopravnosti? Ova stranka je odlučila to promijeniti s ovom kampanjom, s ovim omraženim sloganima i s omraženim pismom odlučili smo mijenjati Hrvatsku i tek smo počeli, rekao je Pupovac.

Izrazio je i želju da  Dunav postane simboličko mjesto povezivanja dva naroda, hrvatskog i srpskog. Tvrdi da prvi Srbin u Bruxellesu može puno toga učiniti za boljitak ne samo Srba u Hrvatskoj nego Hrvatsku uopće, odnosno, njenom daljem razvoju.

- Mi dolazimo iz prostora u kojem znamo što znači dobar ili loš odnos između većine i manjine, kao i kada nema ravnopravnosti između naroda i država koje su pod istom kapom kao što su sada države članice EU. Znamo i kako se to treba mijenjati i bit ćemo glas iz Hrvatske koji će zagovarati da se to mijenja, istaknuo je Pupovac.

Na skupu u Vukovaru bio je i Dejan Jović, koji je kao nestranačka osoba na SDSS-oj listi za EU izbore. Kazao je kako se SDSS tijekom kampanje nije previše bavio drugim kampanjama ali i da je njihova kampanja postala jedna od vidljivijih u Hrvatskoj. Kazao je kako upravo u Vukovaru žele naglasiti važnost mira koji je uz  slobodu jedan od dvije temeljne vrijednosti koje su univerzalne i one mogu ići samo zajedno.

-Jedna od glavnih poruka naše kampanje je mir i to upravo zato što je mir razlog zašto je formirana Europska unija. Nama je vrlo važno glasom u EU parlamentu poduprijeti politiku očuvanja EU, povećanja slobode posebice za manjine i održavanja slobode i to ne samo u centru, nego i na europskoj periferiji. Europa je antiratni projekt, ona mora opstati kao branitelj svih europskih naroda, posebno manjina, rekao je Jović.

Komentara 6

PA
pax5
22:41 23.05.2019.

Moj glas Peđi iz Vukovara!

Avatar AG_Matoševac
AG_Matoševac
22:48 23.05.2019.

Pa kako te nije stid više krasti i uništavati državu u kojoj tako lijepo živiš?! Puno bolje no što bi živio u Srbiji

ZI
zip123
07:25 24.05.2019.

Stvarno covjek bez imalo srama i postovanja prema drzavi na ciji racun zivi preko 20 godina i uziva sve benificije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije