Naslovnica Vijesti EU izbori

Pupovac: Europa može biti Evropa, SDSS će iznenaditi sa svojim rezultatima

Govoreći na skupu Pupovac je podsjetio da kada se događalo nasilje nad ćirilicom europska  komesarica za kulturu rekla je da to nije pitanje Europe.
23. svibnja 2019. u 22:35 6 komentara 386 prikaza
SDSS-ov skup
Foto: Branimir Bradarić
Pogledajte galeriju 1/3

SDSS-ova lista na izborima za Euro parlament bit će pozitivno iznenađenje izbora po ostvarenom broju glasova i ukupnom rezultatu. S optimizmom čekamo nedjelju i brojanje glasova i sigurni smo da će se potvrditi koliko je snažna podrška koju ima SDSS i koliko je ono što smo učinili u kampanji bilo blagotvorno za cijelo hrvatsko društvo i koliko je ona u jednom trenutku prestala biti kampanja i postala neka vrsta društvenog i političkog pokreta protiv netolerancije i mržnje, rekao je predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac na večerašnjem izbornom skupu koji je održan u Vukovaru.

Milorad Pupovac GORJELO ŠEST OBJEKATA Tko pali kuće u Duzluku? Pupovac: Policija treba učiniti sve da pronađe počinitelje

Na skupu se moglo čuti i kako je 12 osoba s liste SDSS-a zapravo na neki način i „12 žigosanih“ koji se, kako je rečeno, svi odreda zalažu za Hrvatsku budućnosti, a ne Hrvatsku prošlosti.

Govoreći na skupu Pupovac je podsjetio da kada se događalo nasilje nad ćirilicom europska  komesarica za kulturu rekla je da to nije pitanje Europe.

-A što je drugo ako nije pitanje elementarne ravnopravnosti? Ova stranka je odlučila to promijeniti s ovom kampanjom, s ovim omraženim sloganima i s omraženim pismom odlučili smo mijenjati Hrvatsku i tek smo počeli, rekao je Pupovac.

SDSS Predizborni skup SDSS-a Pupovac: Osim Ćire i dr. Gabrića još će poznatih ljudi reći da nismo sami

Izrazio je i želju da  Dunav postane simboličko mjesto povezivanja dva naroda, hrvatskog i srpskog. Tvrdi da prvi Srbin u Bruxellesu može puno toga učiniti za boljitak ne samo Srba u Hrvatskoj nego Hrvatsku uopće, odnosno, njenom daljem razvoju.

- Mi dolazimo iz prostora u kojem znamo što znači dobar ili loš odnos između većine i manjine, kao i kada nema ravnopravnosti između naroda i država koje su pod istom kapom kao što su sada države članice EU. Znamo i kako se to treba mijenjati i bit ćemo glas iz Hrvatske koji će zagovarati da se to mijenja, istaknuo je Pupovac.

Na skupu u Vukovaru bio je i Dejan Jović, koji je kao nestranačka osoba na SDSS-oj listi za EU izbore. Kazao je kako se SDSS tijekom kampanje nije previše bavio drugim kampanjama ali i da je njihova kampanja postala jedna od vidljivijih u Hrvatskoj. Kazao je kako upravo u Vukovaru žele naglasiti važnost mira koji je uz  slobodu jedan od dvije temeljne vrijednosti koje su univerzalne i one mogu ići samo zajedno.

-Jedna od glavnih poruka naše kampanje je mir i to upravo zato što je mir razlog zašto je formirana Europska unija. Nama je vrlo važno glasom u EU parlamentu poduprijeti politiku očuvanja EU, povećanja slobode posebice za manjine i održavanja slobode i to ne samo u centru, nego i na europskoj periferiji. Europa je antiratni projekt, ona mora opstati kao branitelj svih europskih naroda, posebno manjina, rekao je Jović.

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
 • pax5:

  Moj glas Peđi iz Vukovara!

 • Avatar AG_Matoševac
  AG_Matoševac:

  Pa kako te nije stid više krasti i uništavati državu u kojoj tako lijepo živiš?! Puno bolje no što bi živio u Srbiji

 • zip123:

  Stvarno covjek bez imalo srama i postovanja prema drzavi na ciji racun zivi preko 20 godina i uziva sve benificije.