Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predizborni skup SDSS-a

Pupovac: Osim Ćire i dr. Gabrića još će poznatih ljudi reći da nismo sami

SDSS
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/5
20.05.2019.
u 20:25

Tanja Vukobratović-Spasojević: Razvalili smo sve druge stranke na medijskoj sceni

U EU ima 50 milijuna pripadnika nacionalnih manjina. Srbi kao najbrojnija nacionalna manjina u Hrvatskoj odlučili su da svoje iskustvo i stavove učine dijelom europske politike u EU parlamentu i da u Europi očuvamo njenu najjaču snagu nakon 2. svjetskog rata, a to je sigurnost, ravnopravnost i prosperitet za sve.

Posebno tolerantnost prema drugačijima i manjinama. Naše iskustvo želimo prenijeti u Europu i europsko iskustvo vratiti u Hrvatsku i tako zaustaviti rast i širenje netolerancije koja ugrožava Europu. Borimo se za toleranciju, prava majina i da se ne dijelimo - kazao je Milorad Pupovac, nositelj SDSS-ove liste za izbore za EU parlament na predizbornom skupu u Karlovcu. 

SDSS-ov predizborni skup u Karlovcu

 

Pupovac je kazao da će nakon njihove kampanje, i svih oni koji su im se pridružili sa slanjem poruka tolerancije, sve biti drugačije.

- Glasove tolerancije  dr. Nikice Gabrića i Ćire Blaževića su jasni, a do kraja tjedna bit će još poznatih osoba koji će nam se pridružiti istom porukom.  To je dokaz da Hrvatska ima snažne glasove tolerancije koji ne dozvoljavaju da se bilo koji građanin osjeća viškom ili smetnjom ili građaninom drugoga reda. Svojim biračima poručuje da mi u EU parlament odlazimo sa porukom da Hrvatska mora bit ravnopravna u EU, za Srbe ravnopravne u Hrvatskoj, za Srbe koji će se u EU boriti za ravnopravnu Hrvatsku sa ostalim zemljama EU-a - dodao je Pupovac. 

Od ostalih kandidata sa liste predstavili su se Dejan Jović, Tanja Vukobratović - Spasojević i Dejan Mihajlović.

- Ovi su nam izbori važniji nego ikada. U kampanji smo razvalili, iako su nas htjeli uništiti. Razvalili smo sve na medijskoj sceni, samo se o nama priča, ne postoji niti jedna druga stranka niti lista za ove izbore o kojima se priča koliko o nama. I zato svi vi, vaši rođeci, prijatelji morate izići na izbore  i glasati za listu SDSS-a, sada ste slobodni, neće vas nitko pitati za nacionalnost i davati vam rozi listić, već slobodno zaokružite SDSS - kazala je Tanja Vukobratović - Spasojević.

Dejan Jović kazao je da je važno da Srbi davanjem podrške SDSS-u pokažu da Srba ima, iako neki to ne žele i nekim smeta, kaže, Jović i to što ih je 4,5 posto.

- Obećana su nam ljudska prava, obećano nam je da ćemo biti ravnopravni, ali toga nema. Ukoliko imaš srpsko porijeklo, za neke nisi dovoljno dobar čovjek niti domoljub - kazao je Jović, inače prof. na Fakultetu političkih znanosti, te poručio da Srbima u Hrvatskoj treba više slobode.

Komentara 23

MO
moškov
20:49 20.05.2019.

Nijedna nacionalna manjina u evropi nije niti moze izvrsiti agresiju na drzavu u kojoj zivi...a pupavcici su upravo to ucinili hrvatskoj i to nekaznjeno....

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
21:33 20.05.2019.

Hm, prolazeći danas oko podne Cvjetnim trgom, trgom ugroženih nacionalnih manjina, ispred pravoslavne crkve sjede na kavici pravostavni prota u punom folkloru mantije i brade, Tomo Horvatinčić, ponosni nautičar i vlasnik Cvjetnog trga i osoba A iz Vlade i ugodno čavrljaju. Kako sam odmah poželio biti ugrožen. Što povezuje ovu trojicu? Demokracija druže, hah ha hah. Koji toliko ugroženi hrvat može u šahovnici sjesti u Knez Mihajlovu i pričati o Tuđmanu, što god želi u Benkišu, oliti Beogradu. Ćiro je prosviro, a Gabrić je u Zgrabičevoj zadruzi, - jako dobro inkasirao.

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
20:37 20.05.2019.

Pošto obraz?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije