Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traži se druga

Pronađena crna kutija s palog indonezijskog zrakoplova: 'Očekujemo otkriti misterij nesreće'

(SPOT NEWS)INDONESIA-JAKARTA-SRIWIJAYA AIR SJ 182-BLACK BOX-RETRIEVAL
Foto: STRINGER/XINHUA/PIXSELL
1/6
12.01.2021.
u 16:01

Šef Nacionalnog odbora za sigurnost prometa, Soerjanto Tjahjono, rekao je da će vlastima trebati dva do pet dana da pročitaju podatke

Pronađena je jedna od dvije crne kutije iz indonezijskog putničkog zrakoplova koji se srušio u subotu nedugo nakon polijetanja sa 62 osobe. 

Dok su ronioci i podvodno vozilo na daljinsko upravljanje pretraživali morsko dno, pronađen je snimač podataka o letu. Na njemu se obrađuju i pohranjuju podaci poput tlaka, brzine letenja i nadmorske visine na kojoj se zrakoplov tijekom letenja nalazi. Druga crna kutija, odnosno snimač razgovora u kokpitu, još nije pronađena, piše CNN.

Zapovjednik indonezijskih nacionalnih oružanih snaga maršal Hadi Tjahjanto izrazio je optimizam i nadu da će se i druga crna kutija uskoro pronaći. 

Šef Nacionalnog odbora za sigurnost prometa, Soerjanto Tjahjono, rekao je da će vlastima trebati dva do pet dana da pročitaju podatke pronađene crne kutije.

Indonesia continues search for debris of Sriwijaya Air flight SJ 182 Indonesian navy divers and other rescue members stand on rubber boats next to KRI Semarang, during the search and rescue operation for the Sriwijaya Air flight SJ 182, at the sea off the Jakarta coast, Indonesia, January 12, 2021. REUTERS/Willy Kurniawan WILLY KURNIAWAN
Foto: WILLY KURNIAWAN/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

"Očekujemo da ovom istragom možemo otkriti misterij ove nesreće", rekao je.

Podaci sa švedske mrežne stranice Flightradar24 pokazuju da je zrakoplov iznenada usporio i počeo padati ubrzo nakon polijetanja. Olupina zrakoplova pronađena je u nedjelju, a tim za potragu izvukao već je nekoliko desetaka tijela te dio ostataka zrakoplova. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije