Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od ponedjeljka

Fuchs potvrdio koji razredi kreću u školu, a koji ostaju online

Zagreb: Ministar Radovan Fuchs odrzžao konferenciju za medije
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/5
12.01.2021.
u 13:35

Ne misli da će se početkom ovog polugodišta narušiti optimistični trendovi vezani uz epidemiološko stanje

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs potvrdio je kako će u školu ići učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola te maturanti zbog priprema za državnu maturu.  

"Završni razredi srednjih škola ići će po pojačanim epidemiološkim mjerama. Moći će se osigurati dovoljna distanca s obzirom na to da će ostali razredi biti online", rekao je Fuchs te dodao kako ne misli da će se početkom ovog polugodišta narušiti optimistični trendovi vezani uz epidemiološko stanje. 

"Za sada su te brojke dobre i ako se nastave uz poduzete mjere, mislim da bismo vrlo brzo mogli vidjeti sve učenike u školama, no zbog pažljivog pristupa idemo s ovakvom koncepcijom", tvrdi.

Nakon brojnih upita roditelja zagrebačkih školaraca o sigurnom pristupu školama, Fuchs navodi kako ne bi trebalo biti problema. 

"U intenzivnim smo razgovorima s Poglavarstvom. Radovi na uklanjaju prijetećih dijelova intenzivirali su se i bit će sanirani, a tamo gdje to ne bude bilo moguće, riješit će se posebnim skelama koje naprave tunel", rekao je.

"Što se tiče Sisačko-moslavačke županije, tu smo kontinuirano prisutni na terenu. Postoji mogućnost da se preslagivanjem unutar škola osigura način izvođenja nastave kakav smo zamislili. Još uvijek razgovaramo o tome da vidimo je li moguće ispoštovati ovu varijantu ili će biti potrebno za dio djece osigurati i odgodu početka nastave. To ovisi o informacijama koje ćemo dobiti", naveo je ministar. 

Istaknuo je i kako se ne bi trebalo komunicirati da su djeca superširitelji virusa jer to kod njih stvara osjećaj krivice. 

"To se previše provlači kroz javnu scenu, to ne bi čisto psihološki, trebalo tako komunicirati", smatra. 

VIDEO Alemka Markotić: Strpimo se još dok je hladno, da se onda u proljeće i ljeto vratimo normalnijem životu!

Odluke na županijskoj razini

Stožer civilne zaštite Istarske županije jučer je donio odluku da će se u svim srednjim školama te višim razredima osnovnih škola na području županije nastava održavati online. Tako će se u školi odvijati samo nastava za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Učenici viših razreda osnovnih škola i učenici srednjih škola polugodište će započeti online nastavom i u Primorsko-goranskoj županiji. Odluka je donesena jučer u dogovoru s ravnateljima.

Isti je model predložio i Stožer civilne zaštite Varaždinske županije. Preporučili su osnivačima i ravnateljima osnovnoškolskih i srednjoškolskih obrazovnih ustanova na području županije te visokim učilištima da nastava bude organizirana na daljinu do 31. siječnja. 

Ključne riječi

Komentara 62

Avatar lasta mala
lasta mala
14:23 12.01.2021.

Mlađe dijete ide u školu a starije online.Čudan neki virus.

Avatar Leftard_logic
Leftard_logic
13:51 12.01.2021.

Superširitelji? Novo normalno? Socijalna distanca? Kakvi bolesni umovi upumpavaju ove bolesne izraze u javni prostor? Ako nisu poremećeni, da li su prošli psiho test da budemo sigurni?

SP
SPi
18:13 12.01.2021.

Imam dojam da su BMW-i i mercedesi u najvećem broju slučajeva izazivatelji prometnih nesreća, pa predlažem da se do daljnjega članovi stožera, ministri u Vladi i saborski zastupnici "on line" voze u njima, u smislu da glume da sjede u autu i viču brm, brm, a da svugdje idu pješke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije