Naslovnica Vijesti Crna kronika

Profesor se dovezao u skupocjenom Audiju i počeo krasti po dućanu. Uslijedio je neviđen kaos

Kako je sve počelo, tijekom istrage ispričao je zaštitar koji je na videonadzoru “uočio čovjeka kako otvara kutiju dječje hrane koju je potom stavio u torbu, a kada se kretao prema blagajni, u unutarnji džep jakne stavio je salamu
29. travnja 2019. u 10:02 5 komentara 3689 prikaza
Provalnik
Foto: Thinkstock

Profesor gastronomije (56) s prebivalištem u Zagrebu i Kanadi ukrao je hranu u jednom trgovačkom lancu u Bjelovaru, pa je protiv njega ovih dana podignuta optužnica. Profesor se do supermarketa dovezao u skupocjenom Audiju A8 vrijednom barem 50.000 eura i potom napravio pravi rusvaj. U tom košmaru nekoliko ljudi je poprskano suzavcem, policajac je potegnuo oružje, a jedan je ‘organ reda’ bio skoro pregažen. I sve to zbog jedne salame i paketa dječje hrane.

SLUČAJ IZ METKOVIĆA Dovedeni na ispitivanje: Ovo su djelatnici koji su potkradali banku

Kako piše u optužnici, nestašni je profa oko 14 sati “u cilju da spriječi policijsko postupanje, nakon što je prethodno od zaštitara zatečen u krađi, pobjegao policiji te sjeo u svoj Audi A8 i krenuo prema policajcu koji mu je prepriječio put”.

- Policijski službenik u tom je trenutku izvadio službeni pištolj bez streljiva iz futrole i usmjerio ga prema vozilu, nakon čega se vozač vratio na parkirno mjesto i potom ponovno krenuo prema policajcu, u čemu ga je zaustavilo vozilo druge policijske ophodnje – stoji u optužnici Općinskog državnog odvjetništva koje ga tereti za prisilu prema službenoj osobi. 

Poslovnica Raiffeisen banke u Metkoviću DJELATNICI BANKE Potkradali pune 3 godine: Izvlačenje milijuna tempirali su između dvije interne kontrole

Kako je sve počelo, tijekom istrage ispričao je zaštitar koji je na videonadzoru “uočio čovjeka kako otvara kutiju dječje hrane koju je potom stavio u torbu, a kada se kretao prema blagajni, u unutarnji džep jakne stavio je salamu. Kada je došao do blagajne, gdje je platio nešto sitno artikala koje je kupio, predstavio mu se i zatražio da pođe s njim u ured i pokaže osobnu. Pozvao je i policiju.

- Bio je izrazito nervozan i rekao da nema osobnu. Primijetio sam da se primiče vratima, izgledalo je kao da će izaći te sam kolegi rekao da zaključa ured i onemogući ga u bijegu. No, lupio me u prsa i svi smo se počeli naguravati. U jednom trenutku kradljivac je izvukao suzavac kojim je pošpricao sam sebe, mene i kolegu. Počeo je vikati da je srčani bolesnik i da će umrijeti. Donijeli smo mu vode i papire da se obriše, a on je rekao da će me tužiti. Kada je došao k sebi, digao se i zbrisao - svjedočio je zaštitar.

odmorište Lopovi ih pokrali Ovi Austrijanci pamtit će odmor u Hrvatskoj, skupo ih je koštao

Vidio je i dramu na parkiralištu, kad je kradljivac gotovo pregazio policajca pa je ovaj potegnuo pištolj na njega. Svladali su ga kad su stigle druge policijske patrole

- Policijski službenici druge patrole prišli su Audiju i zatražili od kradljivca da izađe van, što je on i učinio rekavši da je u automobilu tražio svoje dokumente te da je prethodno u trgovini bio napadnut, odnosno pretučen i iscipelaren od trojice zaštitara – zaključio je zaštitar.

Profesor se tijekom istrage branio kako nije ništa ukrao, a salamu je slučajno zaboravio u džepu. Nije ništa rekao o činjenici da vozi skupu limuzinu, a istodobno ukrade artikle vrijedne jedva stotinjak kuna.

Video: Opljačkao trgovinu, a ono što je potom učinio zaprepastilo je i policiju

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Iron Duke 62
  Iron Duke 62:

  Policajac izvadio službeni pištolj bez streljiva i uperio ga u profesora? A da je i profesor uperio pištolj na policajca, kaj onda? Policajac bi vikao: bum, bum?

 • ObrenM:

  Hvala novinari na diskreciji sto niste otkrili identitet postenog profesora,koji nosi sprej i tko zna sto jos.

 • modovisisajteMaraschino:

  i onda kažu da gladna sirotinja krade.... ne, kradu obijesni dokoličari kojima je dosadno u životu. sirotinju je sram i prositi, a kamoli krasti