Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZVANREDNA KONFERENCIJA

Proboj virusa u dom za starije na ozaljskom području: 13 štićenika pozitivno, jedna žena preminula

Karlovac: Izvanredna konferencija za medije Stožera Civilne zaštite Karlovačke županije
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/4
08.10.2020.
u 14:56

Svi pozitivni štićenici će biti smješteni u Opću bolnicu Karlovac, a 12 djelatnika doma je u samoizolaciji

U Karlovačkoj je županiji od jučer do danas 14 osoba pozitivnih na COVID-19 i to šest muškaraca i osam žena. Osam osoba imaju prebivalište na području Grada  Karlovca, dvije na području D. Rese, jedna Slunja, jedna osoba je sa područja općine Barilović, jedna općine Plaški i jedna općine Josipdol. Epidemiološka obrada oboljelih je u tijeku.

Ukupno je do sada u Karlovačkoj županiji oboljelo 409 osoba. No, u taj broj ne ulazi informacija o proboju virusa u dom za starije  na ozaljskom području.

- Čak 13 štićenika doma pozitivno je na koronavirus, a jedna je štićenica preminula od posljedica oboljevanja od virusa. Zato će svi pozitivni štićenici biti smješteni u Opću bolnicu Karlovac, a 12 djelatnika doma je u samoizolaciji. Od štićenika koji su pozitivni na COVID-19, jedna je osoba, stara 89 godina, u teškoj situaciji - rečeno je na izvanrednoj tiskovnoj Stožera civilne zaštite Karlovačke županije. U tijeku je dezinfekcija doma u koji je ušao virus.

Inače, u domu za starije je ukupno 48 korisnika, a za njih 20 su nalazi testiranja bili negativni.

U Stožeru podsjećaju na odluku o zabrani posjeta svim domovima za starije osobe, te bolnicama koja je na snazi mjesecima, od početka koronakrize.

>> Pogledajte i ovaj video: Vili Beroš komentirao današnji rekord od 542 novooboljela od koronavirusa: 'U idućim danima očekujemo slično'

Od 12 djelatnika doma za starije na ozaljskom području njih je 9 u samoizolaciji.

- Zato smo angažirali djelatnike Zavoda za njegu u kući, te Doma za starije sv. Antun iz Karlovca kako bi u idućim danima pomogli da u domu na ozaljskom području pomognu u brizi za preostale štićenike čiji su nalazi negativni na koronavirus i nalaze se u domu. Stožer je nabavio i dodatnu medicinsku zaštitnu opremu koja je na putu za Karlovačku županiju tako da imamo dovoljno zaštitne opreme - kazala je dožupanica Vesna Hajdan Dolinar, načelnica Stožera civilne zaštite Karlovačke županije.

Od 12 oboljelih štićenika iz doma koji su prevezeni u karlovačku Opću bolnicu na COVID odjel, većina je dobrog općeg stanja, kazao je Nikša Antica, ravnatelj karlovačke Opće bolnice; troje ima laganu temperaturu, a četvero pacijenata je nepokretno. Osim njih 12 iz doma u koji je ušao koronavirus, još je 11 osoba u karlovačkoj bolnici koji se liječe od koronavirusa.

- Imamo dovoljno kreveta za sve, a još ćemo staviti na raspolaganje 30 kreveta za COVID odjel. Svi drugi bolnički odjeli i službe nesmetano rade i imaju sve uvjete za nesmetan rad- kazao je Nikša Antica, ravnatelj Opće bolnice Karlovac.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije, koji od ponedjeljka vrši testiranje na koronavirus i analizu nalaza poručuju građanima da na prostor gdje se vrši Drive in testiranje ne dolaze na razgovor ili po neku informaciju vezanu za COVID 19, već da tamo dolaze isključivo osobe koje su naručene na testiranje. Oni su od ponedjeljka uzeli 441 uzorak, od čega je obrađeno njih 420, a nalazi se onrađuju unutar 24 sata.

Komentara 1

ST
Stipan
17:04 08.10.2020.

Proboj riječ su koristiti i na Sutjesci i Neretvi .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije