Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podrška direktoru, ali...

Problem u Vodovodu su loši međuljudski odnosi

jelic
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
07.03.2014.
u 12:29

Loš odbljesak napetih odnosa je odlazak Davorke Stepinac, ali analiza Grada nije pokazala da u tvrtki ima nekog oblika kriminala

Zadovoljan sam radom Ivana Mrzljaka, direktora Vodovoda i kanalizacija. Analize koje smo do sad radili u Vodovodu ne pokazuju da tu ima nekog kriminala. Ima li pogrešaka u proceduri, ne znam, činjenica je da tko radi i griješi.

Smatram da u svemu ima itekako pretjerivanja - kazao je Damir Jelić, karlovački gradonačelnik na brifingu s novinarima o anonimnoj kaznenoj prijavi protiv Mrzljaka. Dodaje kako je do sada bilo desetak prijava protiv direktora gradskih tvrtki, te da je i sam uključen u 40-tak procesa.

Moguća intervencija

– Mogu se nositi s tim teretom, ali kreativnu energiju onda čovjek troši na krive stvari. Anonimne prijave očito su dio odrastanja u ovoj vrsti demokracije kada se često zaboravlja da demokracija znači slobodu, ali i odgovornosti.

Naime, nema odgovornosti za potpisnike kaznenih prijava ukoliko se ne dokažu - dodao je Jelić. No, kaže, više ga zabrinjavaju loši međuljudski odnosi u tvrtki.

– Odlazak gospođe Stepinac (Davorka, op.a) uskoro doktora znanosti iz tvrtke, dakle nekoga tko je stručan i visokoobrazovan, odbljesak je loših međuljudskih odnosa i upravo odljev takvih kadrova me zabrinjava. Tu ću kao gradonačelnik, ukoliko bude potrebe i stvari se ne promijene, morati intervenirati u prostor rada menađera tvrtke - dodao je Jelić.

Stroga pravila riznice

Na pitanje kako spriječiti kočenje napredovanja stručnjaka, Jelić kaže da može govoriti o svom primjeru, jer je svoje mjesto u Saboru prepustio Nadi Murganić, čelnu poziciju karlovačkog HDZ-a Damiru Mandiću, a ostale funkcije drugima

.– Ulazak u gradsku riznicu način je da se više ne ponovi slučaj Gradac, odnosno da se kontrolira protok novac po gradskim četvrtima i mjesnim odbroima. S druge strane, stroga pravila takvog poslovanja, zakočit će neke da donacijama odrade projekte u svojim sredinama - ideja je Jelića kako nakon GČ Rakovac i MO Gradac spriječiti nove slučajeve pronevjere novca.

Dodao je kako je zapravo pronevjera u knjižnici uzrok i događanjima u MO Gradac.

– No, eto ravnateljica knjižnice nema osjećaj krivnje što nije uočila da joj djelatnica “potkrada” - kaže Jelić dodavši kako bi o njenoj sudbini trebalo odlučiti gradsko vijeće koje ju je i izabralo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije