Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema ulaza

Priština opet nije dopustila srpskim dužnosnicima ulazak na Kosovo

Kosovo (1)
Marko Mrkonjić/PIXSELL
12.01.2013.
u 20:20

Stefanović i Selaković planirali su proslaviti srpsku Novu godinu sa Srbima na Kosovu.

Predsjednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović i ministar pravosuđa Nikola Selaković nisu dobili od prištinskih vlasti dopuštenje za ulazak na Kosovo, javljaju mediji u Srbiji i podsjećaju kako Priština nije dozvolila ni srpskom predsjedniku Tomislavu Nikoliću dolazak na proslavu pravoslavnog božića u manastir Gračanica.

Stefanović i Selaković planirali su proslaviti srpsku Novu godinu sa Srbima na Kosovu. U priopćenju predsjednika Skupštine navodi se kako \"nema suštinskog obrazloženja\" zbog čega mu se ograničava kretanje i dodaje da je takva odluka najgrublje kršenje Rezolucije 1244 Vijeća sigurnosti UN- a i statusne neutralnosti misije Eulexa iako je glasnogovornica Eulexa jasno rekla i u Nikolićevu slučaju, kako Eulex nema ništa s dozvolama jer njih izdaje Priština.

- Postoji već dogovorena procedura o posjeti srpskih dužnosnika Kosovu koja ni na bilo koji način ne uključuje Eulex - rekla je glasnogovornica Eulexa Irena Gudeljević za agenciju Beta.

>>Dačić: Suverenitet Srbije na Kosovu gotovo da ne postoji

Ključne riječi

Komentara 2

OU
oma-u-vugla
21:12 12.01.2013.

Vest nije tacna. Eulex nije dozvolio ulazak. Albanci mogu da zabrane samo prodaju semenki i orasnica ispred beogradskih bioskopa.

NE
Nepokolebljiv
06:46 13.01.2013.

@srboje Ako se nadate da ce Putin i njegova "super sila" ikada sta uciniti pogledajte na Google Earth ruske zrakoplovne baze ili ratne brodove: zahrdala vojna sila se iz svemira vidi nemaju niti farbe za palube opiturat a avioni svuda i po livadama i po taxi stazama. Konacno nije li se maloljetni Svabo u puno bolja vremena spustio na kremaljski trg s obicnom cesnom 172.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije