Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hodočasnik

Prijeći će 240 kilometara s križem na ramenu

'peternel4_anp_sis_070910'
''
08.09.2010.
u 07:45

Marijan Peternel (67) naumio je u subotu stići u Udbinu. Iz svoga Pakraca krenuo je u nedjelju, a dva dana proveo na Banovini.

Pod žutom kišnom kabanicom, s bijelom krunicom u ruci, a vrbovim križem na ramenu, jučer je Banovinu prohodao Marijan Peternel (67), na svome hodočašću od Pakraca do Udbine. Naumio je na subotnju svetu misu i blagoslov novosagrađene Crkve hrvatskih mučenika.

– Želim se pomoliti u svetištu za koje je kamen dopremljen i iz moga rodnog sela Španovice. Motiviraju me vjera, ljubav za domovinu, u hodnji molim za poginule vitezove u Domovinskom ratu, Bogu preporučujem zapostavljene i zaboravljene branitelje – kaže vitalni hodočasnik, također branitelj.

– Ne hodam sam, nosim križ, na njemu je Isus Krist – dodaje Peternel. Svoju hodnju u nedjelju je započeo u Pakracu, u ponedjeljak je pješačio do Petrinje i zapalio svijeću uz spomenik branitelja i osloboditelja na Senjaku.

– U naprtnjači nosim nekoliko svijeća upravo za ovakve spomenike na putu dugom 240 km. Pravac hodnje s obilježenom kartom odredio mi je sin Tomislav, koji će iz Zagreba u subotu doći po mene u Udbinu – kaže Peternel, koji je od 2005. godine propješačio tisuće kilometara po Hrvatskoj.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
16:04 08.09.2010.

Šta je to Banovina?

KI
killer3000
19:56 08.09.2010.

He, he. Ovaj je na svom putu trebao navratiti u Vrapče.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije