Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gori i od maddofa

Prevarantu i kreatoru Ponzijeve sheme 110 godina zatvora

bicikl-novi
Foto: Arhivska fotografija
1/2
15.06.2012.
u 14:46

Stanford je osuđen u ožujku za zavjeru i prijevaru jer je koristio lažne certifikate depozita koje je prodavala njegova off-shore banka kako bi prijevarom izvukla tisuće dolara iz ušteđevina pripadnika američke srednje klase

Bivšeg teksaškog milijardera Allena Stanforda sud je proglasio krivim za vođenje prevarantske Ponzijeve sheme te ga osudio na 110 godina zatvora, piše Reuters.

Stanford je osuđen u ožujku za zavjeru i prijevaru jer je koristio lažne certifikate depozita koje je prodavala njegova off-shore banka kako bi prijevarom izvukla tisuće dolara iz ušteđevina pripadnika američke srednje klase.

– On je gori od Bernieja Madoffa koji je varao bogataše – rekla je jedna od žrtava Stanforda čiji je odvjetnik najavio podnošenje žalbe na presudu.

Komentara 2

ST
Startrack
15:07 15.06.2012.

Ovaj je imao pricu kao on je najvece nevinasce na svjetu. U tome nemoze sanjim ni Madoff. Al ocito nije mu pomoglo.

M3
Miške 3
07:08 17.06.2012.

Živio drug Franjo Tuđman- kralj svih prevaranata!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije