Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preko Fimi medije

Presuda Josipu Sapunaru za izvlačenje novca iz HAC-a

josip sapunar,portal
Foto: Tatjana Tadic/PD/PIXSELL
08.07.2014.
u 08:16

Sapunar je i jedan od osumnjičenika u aferi HAC – HGK

Na zagrebačkom Županijskom sudu očekuje se presuda bivšemu članu Uprave Hrvatskih autocesta Josipu Sapunaru, optuženom za izvlačenje novca iz te javne tvrtke preko Fimi medije.

Sapunar je priznao krivnju, a tužiteljstvo za njega traži uvjetnu osudu. U nekoj vrsti neformalne nagodbe, tužiteljstvo je predložilo da se Sapunaru izrekne uvjetna kazna od 11 mjeseci zatvora uz rok kušnje od pet godina.

Sapunara s Marijem Crnjakom, Juricom Prskalom i Zlatkom Korparom terete za zloporabu položaja i ovlasti, odnosno izvlačenje oko devet milijuna kuna iz HAC-a i HARZ-a, koji su potom završili u crnom fondu HDZ-a. Kako je priznao krivnju, postupak je u odnosu na njega razdvojen.

Inače, Sapunar je i jedan od osumnjičenika u aferi HAC - HGK.

>> Traže uvjetnu za štetu od 9 milijuna

Komentara 1

Avatar mlijeko
mlijeko
08:50 08.07.2014.

Optužiš drugoga i evo ti uvjet. A pare je dao HDZ-u pa ni to ne mora vratiti. Sramota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije