Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Hod za život'

Organizatori: U povorci protiv pobačaja bit će i Sanja Orešković

sonja orešković
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/4
20.05.2016.
u 11:02

Organizatori ističu da traže društvenu i ekonomsku potporu obiteljima i ženama koje ne razmišljaju o pobačaju.

Građanska inicijativa ''Hod za život'' organizira u subotu u Zagrebu veliko okupljanje građana pod geslom ''Za život, obitelj i Hrvatsku''. Okupljanje će započeti u 10 sati na Trgu kralja Tomislav s kojeg će mnoštvo krenuti prema Trgu bana Jelačića.

– Ovim miroljubivim hodom izrazit ćemo optimizam i skrenuti pozornost na dostojanstvo i vrijednost svakog ljudskog života, od začeća do prirodne smrti, te činjenicu da je upravo čovjek najvrjednije bogatstvo za obitelj i Hrvatsku, ističu organizatori. Kako doznajemo iz krugova bliskih organizatoru, na velikom ''Hodu za život'' sudjelovat će premijerova supruga Sanja Orešković, dok još uvijek nije potvrđeno da će na skup doći i premijer Tihomir Orešković.

Organizatori ističu da traže društvenu i ekonomsku potporu obiteljima i ženama koje ne razmišljaju o pobačaju.

– Više od 75% žena koje se odluče na pobačaj navode ekonomske razloge i pritisak okoline kao uzroke za takvu njihovu odluku. Želimo da se ženama u Hrvatskoj omogući bolje usklađivanje profesionalnog i obiteljskog života. Društvena i financijska potpora obiteljima – osobito mladim bračnim parovima i djeci – predstavlja najvažniju investiciju u gospodarstvo i budućnost našeg naroda i naše zemlje. U Hrvatskoj bračni parovi u prosjeku imaju jedno dijete manje nego što bi željeli, a kao razlog uglavnom navode ekonomske poteškoće. Konkretnim ekonomskim mjerama treba omogućiti onima koji vole i žele djecu – da ih imaju, ističe građanska inicijativa Hod za život dodajući da žele javno iskazati radost što žive upravo u Hrvatskoj u kojoj žele podizati obitelj i odgajati djecu. Građansku inicijativu 'Hod za život' čine brojne građanske udruge, pokreti i zajednice kao što su SKAC, U ime obitelji (Željka Markić, Krešimir Planinić), Molitvena zajednica Srce Isusovo, Neokatekumenski put, Božja pobjeda, Vigilare (Vice Batarelo)...  

>> Kaptol: Opus Dei nije nikakva 'crkvena mafija'

Komentara 246

CI
cika123
16:56 19.05.2016.

Da nam političari vode brigu o državi a ne o sebi i svojim privilegijama, da nam Lijepa naša nije sustavno pljačkana i da nam se otvore radna mjesta mladi ljudi bi se sigurno odlučili na proširenje obitelji. Ne promjeni li se nešto Hrvati će polako izumrijet. Sve manje djece a sve više starih ljudi. Nažalost.

DU
Deleted user
17:33 19.05.2016.

Podrska !

Avatar George Bailey
George Bailey
17:38 19.05.2016.

Podrška!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije