Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirando Mrsić:

Premijera nije briga što se događa u zdravstvenom sustavu, on pokušava građanima ukrasti pravo na zdravlje

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
10.09.2019.
u 12:50

Ako premijer nema snage maknuti nesposobnog ministra zdravstva, a Vlada ne poduzme potrebne reforme, vrlo brzo će se dogoditi najgori scenarij - dodaje

Premijer Andrej Plenković pokušava građanima ukrasti pravo na zdravlje, ocijenio je danas predsjednik Demokrata Mirando Mrsić dodavši kako očito Vladu nije briga što se događa u zdravstvenom sustavu. Taj sustav, naglašava, treba temeljitu reformu, ali vjeruje kako zbog blizine izbora do nje neće doći.

- Premijer i Vlada digli su ruke od javnog zdravstva, premijera uopće nije briga što se događa u zdravstvenom sustavu, brigu o sustavu prepustio je potpuno nesposobnom ministru Milanu Kujundžiću, kojega isključivo iz političkih razloga ne može i ne želi smijeniti jer će mu raditi probleme u Saboru – tvrdi Mrsić koji najave štrajka u tom resoru vidi kao dokaz urušavanja sustava. Slaže se sa zahtjevima liječnika i medicinskih sestara za većim plaćama.

- To je mali, ali važan doprinos da naš zdravstveni sustav funkcionira bolje, to mora biti samo početak uvođenje reda u zdravstvu, odnosno temeljite reforme. Ako premijer nema snage maknuti nesposobnog ministra zdravstva, a Vlada ne poduzme potrebne reforme, vrlo brzo će se dogoditi najgori scenarij - moći će se liječiti samo bogati, dok sirotinja neće moći dobiti odgovarajuću zaštitu. HDZ vodi politiku "Tko ima novca liječit će se" – optužuje Mrsić na konferenciji za medije u Saboru.

Zdravstvo je, nastavlja, postalo žrtva Plenkovićeve unutarstranačke borbe s HDZ-ovom desnicom, kojoj pripada i Kujundžić.

- Najstrašnije je što je premijer spreman dopustiti uništavanje zdravstvenog sustava samo kako bi opstao na vlasti. Kujundžić mora otići, jer će svaki novi dan s njim dovesti do urušavanja zdravstva. On gradi bolničke kapacitete u svom kraju, za koje znamo da će raditi gubitke, a istovremeno je ostavio nezbrinutu veliku populaciju građana u Metkoviću i na Makarskoj rivijeri – kaže Mrsić.

Potpredsjednica Demokrata i zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Bojana Hribljan dodaje kako nedostatak liječnika osobito pogađa primarnu zdravstvenu zaštitu i ruralne sredine.

- Imamo timove bez liječnika, većina liječnika radi iz mirovine, mladi ne žele doći u ruralne sredine jer nisu stimulirani, liječnicima plaćamo stanarine, kredite im subvencioniramo, ali neke natječaje ponavljamo po pet puta – tvrdi.

Što se tiče špekulacija o kandidaturi Milana Bandića za predsjednika države, Mrsić poručuje kako ne vjeruje u njegov uspjeh na tim izborima.

 - Vidjeli smo 2009. kako je to završilo, Bandić to radi pokušavajući izbjeći kazneni progon – ocijenio je Mrsić.

Komentara 4

Avatar VinkoL
VinkoL
13:06 10.09.2019.

Opet veleumni drug Miralem. Jel to promo članak ili konstanta izvjesnog medija udaranja po svima kaj nisu crveni?

ZB
Zoki-Bijela
14:53 10.09.2019.

Sta mu kazu braca iz Bosne na ovo

BF
bf2
22:05 10.09.2019.

Drug Miralem zaboravlja da su i oni bili na vlasti,te da su imali isti obrazac ponašanja kao i HDZ. Dvije velike stranke sa brojnim članstvom koje nastoje zadovoljiti svoje vlastite interese i interese članstva sukladno hijerarhijskoj ljestvici,a ne štiti nacionalne interese i osigurati prosperitet svojim građanima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije