Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u vinkovcima

Premijera dokumentarca \'Pomrčina Rabuzinova sunca\'

rabuzin,dokumentarac,vinkovci (1)
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
1/5
17.04.2012.
u 22:07

Film Darka Stojanovića dokumentarno je prisjećanje na finalnu kup utakmicu Cibalia - Osijek odigranu 30. svibnja 1999. na maskimirskom stadionu

U prepunoj dvorani Gradskog kazališta Joza Ivakić u utorak navečer je premijerno prikazan dokumentarni sportski film "Pomrčina Rabuzinova sunca" Darka Stojanovića Stoje, velikog navijača vinkovačke Cibalije i pripadnika Ultrasa.

Film je dokumentarno prisjećanje na finalnu kup utakmicu Cibalia - Osijek odigranu 30. svibnja 1999. na maskimirskom stadionu koju je Cibalia, prema sudu Ultrasa, navijača i mnogih objektivnih promatrača, izgubila zbog sramotnog suđenja Rene Sinovčića uz čije se ime vežu mnoge afere, nogometne i izvannogometne. Cibalia je vodila 1:0 do 93 minute i imala pobjedu gotovo u rukama tim više što je Sinovčić već na samom početku utakmice isključio Cibalijinog igrača, a kasnije još jednog pa je u 93. minuti Osijek izjednačio i u produžetku postigao "zlatni pogodak" i postao pobjednik Kupa Hrvatske.

Mnogi su tada govorili o čistoj namještaljki pa čak i neki Osjekovi igrači koji su izjavljivali kako ih je sram što su na ovakav način odnijeli pobjedu. U Stojanovićevom dokumentarcu gdje je surađivao Studio 69 i Udruge navijača Ultras, uz sažetak ove sporne utakmice, izjave je dalo preko 20 osoba od rukovodstva oba kluba, brojnih navijača do komentatora Željka Vele i suca Sinovčića koji je mrtav-hladan izjavio u kameru da je pošteno sudio iako, priznaje, možda se promakla koja sitna greška koja, tvrdi nije bitno utjecala na rezultat.

Premijera je svojevrsna najava polufinalne utakmice Cibalie i Osijeka koja počinje na Cibalijinom stadionu u 18 sati u srijedu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije