Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dužnička kriza

Pregovori s Grčkom se nastavljaju, vremena sve manje

Tsipras
Foto: Reuters/PIXSELL
24.06.2015.
u 23:24

Grčka Međunarodnom monetarnom fondu do kraja lipnja mora isplatiti 1,6 milijardi eura

Grčki premijer Alexis Tsipras nastavlja intenzivne pregovore s grčkim kreditorima unatoč snažnim neslaganjima oko načina na koji bi ta zemlja trebala prebroditi dužničku krizu, javlja BBC. Tsipras je kritizirao kreditore nakon što su odbili njegov posljednji prijedlog reformi za koje tvrde kako nisu održive. Tvrdi kako oni ne žele postići dogovor.

Grčka Međunarodnom monetarnom fondu do kraja lipnja mora isplatiti 1,6 milijardi eura, a nakon dugotrajnog sastanka Tsiprasa s predstavnicima Europske komisije, Središnje Europske banke i MMF-a, dogovor još uvijek nije postignut.

Pregovori se nastavljaju i tijekom noći u nadi kako će sporazum biti postignut prije sutrašnjeg sastanka ministara financije Eurozone.

Grčka zahtjeva podrobniju raspravu o restrukturiranju duga što naravno nije naišlo na odobravanje Europske središnje banke.

>> Usporedili smo standard – Grčka mirovina veća od plaće hrvatskog radnika!

Komentara 20

Avatar viki_nuland
viki_nuland
13:44 25.06.2015.

Vjerujem da je Grcima dosadilo spasavati Njemacke I Francuske banke koje su djelile kredite sakom I kapom. Na veliku bankarsku zalost Grci te kredite jednostavno ne mogu vratiti, sto ovi znaju, ali ih pokusavaju totalno iscjediti I pokupiti im sve nekretnine I resurse u zamjenu za kredite koji nece biti vraceni.

Avatar viki_nuland
viki_nuland
13:51 25.06.2015.

Neoliberalni bankarski eksperiment u marionetskoj tvorevini sto je originalna Europska Unija postala se raspada, a to je dobro. Ovakva kakva je danas EU jednostavno ne moze prezivjeti. Grcka je samo bila najslabija karika ali ima jos onih koje ce popucati, pocevsi s Portugalom, Spanjolskom, Hrvatskom, Rumunjskom, Bugarskom I na kraju ce ih dokrajciti Italija I Velika Britanija.

DU
Deleted user
08:10 25.06.2015.

Jesenti miluj bigulicu, što se u svijetu ne nađe banka koja bi ucviljenim Grcima ponudila svoj revolucionarno novi "proizvod" - kredit koji ne treba vratiti. Sve banke su nehumame jer se kao pijan plota drže se toga da im see mora vratiti ono što su posudile, i to s kamatama. Kakav nezapamćen bezobrazluk prema nedužnim Grcima koji se baš i ne bi pretrgnuli od posla ali bi živjeli na visokjoj nozi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije