Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Požegi otvoren deseti regionalni obrtnički i poduzetnički sajam

Predstavljen kolač dug 152 metra, najduži u Hrvata

najduži kolač, požega
Foto: Duško Mirković
1/2
25.09.2009.
u 15:19

Osim 6000 jaja, 250 kilograma šećera i isto toliko brašna u kolač je utrošeno i 50 kilograma čokolade, 40 kilograma lješnjaka i badema, "brdo" šlaga te 250 kilograma kreme.

Kolač dug čak 152 metara, nazvan najduži kolač u Hrvata, nakon tri dana pripravljanja predstavljen je u petak u Požegi u sklopu desetoga obrtničkog i poduzetničkog sajma. Težak više od tone, kolač koji je spravljala dvostruka hrvatska prvakinja u slastičarstvu Dragica Lukin iz Umaga uz pomoć učenika Poljoprivredne i Obrtničke škole bio je dovoljan za 15.000 porcija, odnosno za svakog drugog Požežanina.

Osim 6000 jaja, 250 kilograma šećera i isto toliko brašna u njega je utrošeno i 50 kilograma čokolade, 40 kilograma lješnjaka i badema, "brdo" šlaga te 250 kilograma kreme.



Osim što su se Požežani mogli sladiti kolačem, mogli su razgledati i štandove više od 180 izlagača iz desetak županija, što je najviše do sada. Pokazalo se da je unatoč gospodarskoj krizi na požeškom sajmu, koji je prvi put imao regionalni karakter, interes obrtnika i malih poduzetnika veći nego dosad.

Obrtnici su, kazao je Mato Topić, predsjednik Hrvatske obrtničke komore, najzdraviji i najsnalažljiviji dio gospodarstva, a kako bi se dalje razvijali, nužno je da Vlada učini određene izmjene zakona.
- Siva ekonomija i rad na crno najveća su konkurencija poduzetnicima i zbog toga treba sve poduzeti da toga bude sve manje - kazao je Topić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije