Naslovnica Vijesti Hrvatska

I međunarodna tajnica SDP se kandidirala, prvi krug izbora 19. studenoga

Opačić: Kandidati imaju 30 dana za skupiti 1000 potpisa za predsjednika, a 400 potpisa za članove Predsjedništva
23. rujna 2016. u 18:47 6 komentara 2153 prikaza
karolina leaković
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Predsjedništvo SDP-a jednoglasno je odlučilo da se prvi krug unutarstranačkih izbora održi 19. studenog, tjedan dana kasnije drugi krug, a Konvencija stranke 3. prosinca. Predsjedavajući Milanka Opačić izvijestila je da će Glavni odbor stranke sutra raspisati izbore te da će nasljednika Zorana Milanovića stranački članovi birati po principu jedan član jedan glas. 

- Kandidati imaju 30 dana za skupiti 1000 potpisa za predsjednika, a 400 potpisa za članove Predsjedništva. Utvrdili smo prijedlog članova Središnje izborne komisije - kazala je Opačić.

Osim toga, raspravljalo se o temama koje nisu u ingerenciji Predsjedništva, a o kojima će sutra govoriti Glavni odbor koji tek treba odlučiti hoće li raspravljati o prijedlogu Primorsko-goranske organizacije da se ponište odluke o raspuštanju više organizacija, uključujući splitsku, te prijedlogu Krapinsko-zagorske organizacije da članovi SDP-a sastav Glavnog odbora biraju prema prebivalištu, odnosno da biraju samo svoje županijske predstavnike.

Još jedna kandidatura

Međunarodna tajnica SDP-a Karolina Leaković na Facebooku je upravo najavila svoju kandidaturu za predsjednicu SDP-a.

"[KANDIDATKINJA ZA PREDSJEDNICU SDP-a] U SDP želim vratiti politiku. Naša stranka tako će postati socijalna i demokratska infrastruktura, prostor koji građankama i građanima omogućuje sudjelovanje u donošenju odluka koje utječu na njihove živote.
U rasprave o SDP-ovoj zdravstvenoj, poljoprivrednoj i kulturnoj politici uključit ćemo i medicinske sestre, proizvođače hrane kao i studentice književnosti. Njihov se glas mora čuti i uvažiti.
Njima, i mnogima, a više ih je od milijun i sedamsto tisuća koji nisu izišli na nedavne izbore, politika kakvu poznajemo nudi, naime, toliko malo: razgovor o nečijim karijerama, umjesto o zajedničkim dobrima, nametanje lidera umjesto nadmetanja ideja.
U društvu koje onima što imaju mnogo daje još više, a one koji nemaju isključuje i ušutkuje, SDP mora postati mjestom susreta svih koji se tome odupiru.
Članice i članove SDP-a pozivam da mi se pridruže u izgradnji takve socijalne i demokratske stranke za socijalnu i demokratsku Hrvatsku", napisala je u svom statusu.

Podsjetimo dosad su svoju kandidaturu najavili Orsat Miljenić, a prije njega kandidaturu su istaknuli Tonino PiculaRanko Ostojić ,Domagoj Hajduković i Vesna Škulić.

>> Picula je dvaput dizao SDP s poda. Miljenić se učlanio tek ove godine, iako je radio i u Račanovoj Vladi, a Ostojić je najteži poraz doživio od Keruma

>> Dio vodstva SDP-a ne odustaje: Moramo biti spremni i na krah pregovora HDZ-a i Mosta

ACI Marine
Nautički turizam
Stigle megajahte - u hrvatske marine se u pet dana privezalo 55 jahti dužine između 24 i 180 metara

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar -HLEBINAC-
  -HLEBINAC-:

  Ma tako je svejedno tko će biti novi predsjednik crvenih kmera, kod njih nema razlike jer su im klonirani mozgovi...

 • marsovac:

  a kada ce drugarica cistacica iz CKH dobiti izborno mijesto na listi kandidata.

 • Avatar Iron Duke 62
  Iron Duke 62:

  Idealna kandidatkinja za vođu partije neradnika i uhljeba. Studirala pravo, izgleda, nije išlo, pa upisala produkciju na ADU, pa napokon diplomirala s 33 godine. Premetanje po raznoraznim odborima u Partiji. Saborska zastupnica u VI. i VII. sazivu Sabora - kao ... prikaži još! zamjena Josipoviću i Rađenoviću - ukupno navukla 2 godine zastupničkog mandata, ali zato iskoristila sve povlastice koje proizlaze iz tog statusa. I sad konačno, međunarodna tajnica partije. Zaključak: još jedna "mlada snaga SDP", bez minute radnog staža, poput Holy, Marasa, Bauka, Račana...samo parazitiranje na državnom proračunu!