Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
liječnički bilteN

Predsjedniku desno oko natečeno zbog oslabljena mišića

'01.03.2012., Ured predsjednika, Pantovcak 241, Zagreb - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipovic sa suprugom Tatjanom svecano je docekap predsjednika Republike Austrije Heinza Fischera sa suprugo
'Goran Stanzl/PIXSELL'
10.07.2013.
u 08:18

Popustio je mišić desnog oka i zbog toga se stvara masno tkivo koje izgleda kao oteklina na kapku. Potrebna je operacija, no predsjednik se “malo boji” pa se još premišlja

Iako je inače vrlo dobra zdravlja, čini se da i predsjednik Ivo Josipović ima svoju Ahilovu petu. Prošle je godine prebolio neugodni konjunktivitis na desnom oku, a ovih dana to isto oko opet mu je natečeno, što se moglo primijetiti za posljednjih javnih nastupa.

Različite liječničke teorije

Stoga smo poslali upit o zdravstvenoj slici predsjednikovih očiju na koji nam je odgovorila pročelnica Predsjednikova kabineta Danica Juričić Spasović.

“Predsjednik ne boluje od bolesti oka, već ima oteklinu kapka što je posljedica ranije snažne upale koja je izliječena antibioticima. Predsjednik redovito obavlja kontrole općeg zdravstvenog stanja. Svi su nalazi u okviru normi te ne upućuju na postojanje neke bolesti, uključivši i bolesti oka. Oteklinu kapka desnog oka liječi oblozima i kapima”, piše u odgovoru pročelnice Danice Juričić koji prenosimo u cijelosti. O problemima koje predsjednik Josipović ima s okom razgovarali smo i s uglednim hrvatskim liječnikom koji je zbog osjetljive teme želio ostati anoniman. On je na početku rekao da nije riječ o ozbiljnim problemima, a onda otkrio da predsjednik zapravo ima problema s masnim tkivom koje je nastalo zbog opuštanja jednog očnog mišića.

– U sredini oka nalazi se mišić koji je popustio pa se zato stvorilo masno tkivo – kaže naš izvor dodajući da takva oteklina stvara isključivo estetski problem te da predsjednik odlično vidi. Problem bi se mogao riješiti rutinskom operacijom, ali se predsjednik još uvijek premišlja jer se “malo boji”. Unatoč svemu postoji mogućnost da još ovog ljeta ode na operaciju. Nakon operacije trebao bi biti barem desetak dana u svojevrsnoj izolaciji jer će imati velike podljeve. Naš izvor u šali kaže da će imati šljivu na oku kao da ga je netko udario šakom. Ovakva vrsta operacija u Hrvatskoj je rutinska, a obavljaju je oftalmolozi i plastični kirurzi. Predsjednik je neodlučan i zbog toga što komunicira s puno doktora od kojih svatko ima svoju teoriju. Dok ga jedni nagovaraju na operaciju, drugi misle da se problem može riješiti manje agresivnim metodama kao što su kapi i oblozi.

Konjuktivitis izliječen

Naš sugovornik ističe da se ovakve otekline mogu pojaviti i kod malignih bolesti mozga, o čemu, srećom, nije riječ u ovom slučaju. Prije nešto više od godinu dana predsjednik Josipović uspješno je izliječio jaki konjunktivitis na desnom oku. Konjunktivitis je vrlo zarazan i neugodan, prenosi se onečišćenim prstima, ručnicima ili ubrusima za lice, ali nije opasan. Moguće je da su sadašnje komplikacije s mišićem nastale i kao posljedica jake upale koja nije liječena na vrijeme.

>> Nakon Komadine i Mimice razbolio se i predsjednik Josipović

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije