Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
francuska sapunica

Predsjednik Hollande u vatri između svojih žena

'French President Francois Hollande delivers a speech at the French Economic and Social Council headquarters in Paris June 12, 2012.  REUTERS/Jacques Brinon/Pool    (FRANCE - Tags: POLITICS)'
Foto: 'POOL'
1/3
VL
Autor
Željko Trkanjec
13.06.2012.
u 19:25

Hollande s bivšom ima četvero djece, a sadašnja mu je sredila fizički izgled: smršavio je deset kilograma i promijenio okvire naočala

Iza svakog uspješnog muškarca stoji žena, kaže izreka. François Hollande je tijesno dobio predsjedničke izbore prije mjesec dana u srazu s Nicolasom Sarkozyjem, a na njegovu su pobjedu, osim plana u 60 točaka kojim je najavio jasan otklon od politike svog prethodnika i ušao u otvoreni sraz s Njemačkom o načinu rješavanja krize u eurozoni, velik utjecaj imale promjene u fizičkom izgledu: smršavio je više od deset kilograma i promijenio okvire naočala. Za to je prije svih zaslužna njegova partnerica Valerie Trierweiler. No, dok se čeka ovonedjeljni drugi krug parlamentarnih izbora, Francuska se zabavlja novom političko-ljubavnom pričom.

Dugogodišnji partneri

Valerie je na svom Twitteru pružila potporu izravnom protivniku Ségolène Royal riječima: "Samo naprijed, Olivier Falorni". Riječ je o disidentu iz Socijalističke stranke i cijela priča ne bi bila toliko interesantna da Royal nije bivša Hollandeova partnerica. S njom je sadašnji francuski predsjednik živio godinama i njih dvoje imaju četvero djece. Lom u njihovu odnosu nastao je kad je Royal prije pet godina odlučila biti kandidatkinja socijalističke stranke na predsjedničkim izborima protiv Sarkozyja.

Izbore je izgubila i tako dala za pravo starim, muškim članovima stranke da počnu rogoboriti protiv nje. Sada je jasno da ni Hollande zapravo nije bio sretan njezinom odlukom pa je stoga i pukla njihova veza.

Tadašnji je glavni tajnik socijalista, čini se, imao neke druge planove i vrlo se brzo odrekao Royal i našao utočište kod novinarke Trierweiler.

Royal je, nakon što je Twitter izazvao veliko zanimanje javnosti, izjavila kako je riječ o osobnim napadima, ali da se time ne želi baviti jer "ima podršku predsjednika."

Ne želi biti prva dama

Ona želi postati predsjednica francuskog parlamenta što se očito ne sviđa sadašnjoj Hollandeovoj partnerici koja je već uzburkala francusku javnost najavom da ne želi formalni status "prve dame" nego da želi ostati novinarka Paris Matcha. No, uredništvo se s time nije složilo pa su joj dali da piše recenzije knjiga. Ona je za prvu izabrala biografiju Eleanor Roosevelt, prve dame SAD-a koja se aktivno bavila politikom. Očito je da i Hollandea čekaju teški dani ne samo na političkom, nego i na ljubavnom planu. A ne treba zaboraviti da je Sarkozy izbore izgubio velikim dijelom upravo zbog političkog kadroviranja kojim se bavila njegova supruga C. Bruni. Francuzi tako što ne opraštaju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije