Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Predsjednica: Poručujem Jokiću i stručnjacima, reforma školstva ide dalje, nemate pravo odustati!

"Najlakše je odustati. No, vi na to nemate pravo jer nijedan razlog ne može biti dovoljno snažan u odnosu na budućnost naše djece", stoji u pismu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.
29. svibnja 2016. u 22:00 92 komentara 4897 prikaza
Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović za Večernji list napisala je pismo u kojem traži nastavak reforme školstva nakon prijepora koji su oko nje pojavili u društvu i ostavke stručne skupine koja je provodila kurikularnu reformu.

"Neuravnoteženost obrazovnog sustava i tržišta rada, nezadovoljavajući materijalni položaj nastavnika i nedostatak ulaganja u njihovo kontinuirano stručno usavršavanje, preopterećenost učenika nepotrebnim gradivima samo su neki dodatni razlozi koji upućuju na potrebu reforme koja će odgojno-obrazovni sustav uskladiti sa suvremenim i predvidivim potrebama hrvatskoga društva. Stoga nedvosmisleno treba ustvrditi: kurikularnu reformu potrebno je nastaviti pripremati i provesti. To je utoliko važnije što je stručna skupina za njezinu pripremu na čelu s dr. sc. Borisom Jokićem do sada učinila velik posao. Taj napor s pravom uživa poštovanje velikog dijela hrvatske javnosti. I stručna javnost daje potrebi kurikularne reforme nepodijeljenu potporu", piše predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

predrag šustar nastavlja se Kurikularna reforma Ministar Predrag Šustar ekspertnoj skupini: 'Obavite svoj posao do kraja, za to ste plaćeni' Boris Jokić reforma obrazovanja Boris Jokić: Nedvojbeno se povlačimo iz ovog procesa, molimo da nas se razriješi šustar jokić Ministar odgovorio Šustar: Reforma se nastavlja s Jokićem ili bez njega

"Nužno je podsjetiti pritom na potrebu da kurikularna reforma u svojoj konačnici mora, s jedne strane, biti izraz hrvatske kulturno-prosvjetne baštine i njezinih stožernih nacionalnih vrijednosti, dok, s druge, mora inovativno odgovoriti suvremenim i predvidivim potrebama razvoja hrvatskoga društva na svim područjima. Imajući sve spomenuto u vidu, potpora nastavku kurikularne reforme koja dolazi kako od stručne skupine i njezina voditelja dr. Jokića, sada u ostavci, tako i od resornog Ministarstva upućuje na to da imamo potrebnu sinergiju volje da se ona nastavi željenom dinamikom. Očekujem stoga od svih njezinih dosadašnjih i budućih dionika, kao i od cijele javnosti, krajnje ozbiljan i konstruktivan pristup javnoj raspravi i daljim koracima njezina dovršenja te eksperimentalne i konačne, cjelovite provedbe. U tome smislu treba izraziti zahvalnost dr. Jokiću i njegovu timu na dosadašnjem doprinosu. Demokratski izražena potpora njihovu radu utoliko je dobrodošla i ja joj se pridružujem, no unaprijed, kao što su i oni učinili, otklanjajući bilo kakve politikantske manipulacije, s koje god strane one eventualno dolazile. No, isto tako, imam potrebu pozvati stručnu skupinu da nastavi posao. Najlakše je dati ostavku. Najlakše je odustati. No, vi na to nemate pravo jer nijedan razlog ne može biti dovoljno snažan u odnosu na budućnost naše djece", stoji u pismu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Dijelove pisma predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista, a u cijelosti će biti objavljeno na portalu Vecernji.hr

Naslovnica 30.5. | Autor : VL Foto: VL

Dubrovnik: Građani izašli na lokalne izbore
REZULTATI IZBORA
Doznajte kako se glasovalo u vašem selu, gradu, općini
Digitalizacija zdravstva
Hrvatsko zdravstvo
Moderna rješenja našeg zdravstva: Donosimo vam priču o naprednim tehnologijama hrvatskog zdravstva
  • nexozg:

    A tko tebe slusa???

  • bakulušić:

    Kurikulna ili kurikularna reforma se pretvorila u ideološki sukob, htjeli mi to ili ne. "Stručnjaci" će nastaviti posao ako im se prizna neovisnost, dakle, da opet mogu, ako žele, pisati o sedam ofenziva i ratnim zbivanjima na postjugoslavenskim prostorima. Dakle, ... prikaži još! nema Republike Hrvatske nego "postjugoslavenski prostori". To je ta neovisnost koju oni traže a "osma ofenziva" na portalima podržava.

  • Deleted user:

    koja demagogija i ulizivanje.... nego što je sa Visokom i ostalim obećanjima.