Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOGOVOR S MINISTARSTVOM

Predsjednica najavila promjene rješavanja sudbina svih nestalih

Kolinda Grabar-Kitarović u Vinkovcima
Foto: Branimir Bradarić
1/5
15.09.2019.
u 15:01

- To humanitarno pitanje preraslo je u političko pitanje. Meni osobno niti jedan čin nije ponižavajući da poduzmem ako ću pomoći u rješavanju toga bolnoga pitanja, istaknula je Grabar-Kitarović.

Na sastanku s članovima Udruženja roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata u Vinkovcima predsjednica RH Kolinda Grabar- Kitarović najavila je promjene u odnosu prema Ministarstvu branitelja kada je riječ o nestalim osobama

- Kada je riječ o nestalima puno je onih koji ne razumiju to pitanje jer ne dijele tu priču. Ovo pitanje ide prema tome da se to pitanje zatvori ali ne, na žalost, da se riješi sudbina svih nestalih nego imamo sve više onih koji umiru a da nisu doznali za sudbine svojih najmilijih. U svome Uredu u odnosu prema resornom ministarstvu učinit ćemo čvršće promjene kako bi se riješilo to teško pitanje, rekla je Grabar Kitarović ne navodeći kakve če to promjene biti i što će one značiti.

Najavila je i druge radnje kao i pritisak prema određenim institucijama, poput Međunarodnog Crvenog križa, suda u Haagu pa i prema SAD-u, Rusiji i zemljama u Europi.

- To humanitarno pitanje preraslo je u političko pitanje. Meni osobno niti jedan čin nije ponižavajući da poduzmem ako ću pomoći u rješavanju toga bolnoga pitanja, istaknula je Grabar-Kitarović.

S razgovorom su zadovoljni i u udruzi koji navode kako su roditelji do sada bili i previše strpljivi, ali da više nema vremena.

-Sve nas je manje, roditelji umiru a da nisu saznali za sudbine svojih najmilijih, Nešto se mora učiniti i to odmah. Dobili smo uvjeravanja od predsjednice kako će ubuduće biti čvršća te se nadamo i konkretnim rezultatima, rekla je predsjednica Udruženja Mara Bartolović.

Pogledajte video Međunarodni dan nestalih osoba

Komentara 7

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
22:40 15.09.2019.

Hvala našem Hrvatskom Bogu, njegova izaslanica, naša Vrhovnica Kolinda BBh je preuzela u svoje ruke razrješenje problema nestalih. Kada ona udari šakom po stolu, svi će napuniti od straha mudante, pa čak Tramp i Putin. Pitanje za milion glasi: Tko je ludji 1. Vrhovnica koja valja ovakve besmislice ili 2. njeni glasači koji joj vjeruju?

Avatar stjepko17
stjepko17
15:32 15.09.2019.

Do sada je bila zauzeta, putovanjima, shopingom, modom i dijetama i privatnim stvarima, npr kako kcer upisati u javnu skolu za sirotinju itd. A sada, pred izbore se sjetila da bi bilo dobro ponoviti obecanja kao i prosli put. Prekasnosno sve kredite kod naroda je vec iskoristila.

DI
Dingač
15:22 15.09.2019.

nakon toliko godina tek sad na kraju mandata sjetila se barbika nestalih. ostavi to kitarovička gospodinu Škori da rješava. za tebe je već kasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije